Szekeres Viktor

Nagyszabású fantasy tévésorozat kapott előzetest

Az MTV következő új sorozata egy fantasy lesz.

Az MTV, vagyis az egykori Music Television a Comic Conra időzítve kiadta új, fantasy sorozatának, a The Shannara Chroniclesnek az első előzetesét, s bejelentette, hogy a széria premierjére januárban fog sor kerülni. A Terry Brooks Shannara-könyveiből forgatott sorozat első szezonja 10 részes lesz és Al Gough és Miles Millar írói felügyelete mellett készült, az első két részt Jonathan Liebesman rendezte. Az Új-Zélandon forgatott fantasy kiemelt szereplői között ott lesz Ivana Baquero, Manu Bennett, Austin Butler, Poppy Drayton és John Rhys-Davies is.


Az első Shannara-könyv 1977-ben jelent meg és itthon A Kard címmel kapható. A hivatalos tartalma a következő: Allanon, Négyföld utolsó druidája érzi, hogy a több száz éves békét újra veszély fenyegeti: felbukkantak a Koponyahordozók, s mögöttük bizonyosan ott áll a Boszorkánymester is. Újra Shannara Kardjára van szükség; de mivel annak mágikus ereje csak Jerle Shannara valamely egyenes ági leszármazottja kezében nyilatkozik meg, Allanon elindul, hogy felkutassa a vérvonal egyetlen örökösét, Shea Ohmsfordot. Shea, a mit sem sejtő völgylakó vonakodva veszi tudomásul, hogy a jelek szerint ő a kiválasztott, egyedül rajta fordul meg Négyföld további sorsa - mellesleg vadásznak rá a Koponyhordozók. Fivérével, Flickkel és barátjával, Menionnal versenyfutásba kezdenek az életükért, hogy megszerezzék a Kardot, mielőtt az a sötét erők kezére jutna. Brona, a Boszorkánymester azonban nem késlekedik: hatalmas sereggel indul a szabad fajok ellen. Délföld határán minden eddiginél véresebb háború tombol, miközben az ifjú örökös kétségbeesetten próbál rájönni, miben áll a Kard hatalma?"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #10
    Remelem jo lesz....
  • lesliehun #9
    Nem emlékszem, hogy a regényekben lett volna felhőkarcoló vagy kocsironcs.
    Benőt vasbeton romokra és földalatti biztonsági ajtóra emlékszem, de már régen volt.
    Ez egy mese jellemzően a fiatalabbaknak, de az idősebbek is élvezhetik, ha a fehér/fekete helyett nem a "szürke ötven árnyalatát" keresik benne :).
    A cél, hogy minél jobban azonosuljunk Shannara leszármazottaival, mert az ő szemükön/értékrendjükön keresztül ismerjük meg a történetet. Lehet, hogy sanyarú gyerekkora volt a Boszorkánymesternek, de erről a könyvben sem esett szó.
  • Ragnaar #8
    Pont ez az egyik erőssége a Game of Thronesnak, ott a jók is tesznek időként olyan dolgokat ami megosztó lehet, illetve negatív szereplők is tesznek 'jó' dolgokat. Illetve sok szereplő megítélése sokszor csak nézőpont kérdése.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.15. 23:29:57
  • BaliBoy #7
    Jó félének tűnik. Bár a szőke, kék szemű gyereket máris utálom. :D
    (a Camelotból emlékeztet az Arthurt játszó színészre)
  • TokraFan #6
    "csak a gonosz és a jó örök harcán kívűl nem kell nagy filozófiai mélységeket keresni."

    Pont ez a gondom. Nem létezik jó és rossz, nem létezik jó és gonosz. Ezek -néhány triviálisan egyértelmű kivételtől eltekintve persze-, mind szubjektív megítélés alá esnek. Csak a vallásokban van jókra és rosszakra, 1bites faék szintre leegyszerűsítve a világ, de a valóságban ez a kérdés ennél lénygesen árnyaltabb.
    Harcok sokkal inkáb az egyének személyes érdekei mentén alakulnak ki.
  • Malachit #5
    Viszont akkor a romok hogy maradtak meg így? Nem vagyok szakértő, de az After Earth sorozatban ált. a felhőkarcolóknak 3-500 évet jósoltak, utána mind összedőlt. Kocsik 50-100 év éghajlattól függően.

    Hogy kapcsolódjon is. Lehet beszerzem a könyveket elolvasára, egész érdekesnek tűnik :)
  • Ragnaar #4
    Bőven elég, ha szórakoztató lesz, a megvalósítással, látványvilággal nem lesz gond az látszik a trailerből.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.15. 10:46:18
  • lesliehun #3
    Én középiskolásként olvastam az első négy könyvet, és nagyon élveztem.
    Tény és való, hogy nem dark-fantasyról van szó, ezek ifjúsági könyvek, szerintem.
    Egyébként elég mozgalmas a sztori, az első négy könyv mindig egy-egy nagy utazásról+harcról szól. A regényfolyam második négy kötete, a Shannara öröksége, jóval sötétebb, nyomasztóbb hangvételű. Kár, hogy ez első könyv után nem adták ki a többit.
    Nem tudom mi lehetett az oka.
    Egyébként igen: a Földön játszódik egy nagy kataklizma(atomháború?) után. Nem pár száz, hanem több ezer évvel! A trailerben ez egyből lejön, de a könyvekben szinte csak utalások vannak erre.
    Szerintem, jó kis sorozat lesz, csak a gonosz és a jó örök harcán kívűl nem kell nagy filozófiai mélységeket keresni.
  • Malachit #2
    Az gondolom leesett mindenkinek, hogy a földön vagyunk a jövőben. Lásd Seattle-i torony az elején 0:13, Óceánjáró hajó roncsa 1:24, autó szerű roncs 1:32, felhőkarcolók romjai 2:04 (állapot alapján valahol ember után talán 300+ év), még több felhőkarcoló 2:25 :D
  • TokraFan #1
    A trailer látványos...!
    De, a story fájdalmasan primitív és gyerekes...

    Sokkal inkább kérnék ilyen szintű megvalósításban egy új Stargate series-t!