Szekeres Viktor

Jól kezdett itthon a Saul fia

A Saul fia volt a hétvége harmadik legnézettebb filmje itthon.

41 moziban lehetett itthon megnézni az idei év egyik nemzetközi filmes szenzációját, a magyar Saul fiát, s a film nem is debütált rosszul, kétszer annyi nézőt érdekelt, mint a tavalyi Oscarra jelölt filmünk, a Fehér isten. (Mely egyébként a nemzetközi sajtó szerint megérdemelte volt az Oscaros bő listára való felkerülést.) A sokak által tipikus holokausztfilmnek hitt, de annál sokkal több, teljesen eredeti megvalósítású Saul fia 10 541 nézőt késztetett jegyvásárlásra csütörtök és vasárnap között idehaza, amivel a film 13 millió forintot kasszírozott, s ezzel a harmadik helyet szerezte meg a hazai toplistán. (A premier előtti ötezer néző hozzájárulásával együtt már 18 millió forintnál tart az alkotás.)

A nagy kérdés az, hogy milyen lesz a híre a mozizók között a nem túl könnyű Saul fiának, hogy vajon a tízezres kezdést követően lassan vagy gyorsabban fog apadni a hétvégi nézőszám, vagy esetleg növekedésnek indul. Egy gyors csökkenés 40 ezer néző köré lőheti be a filmet, egy lassabb 60-70 ezres nézőszám köré, míg egy, a Liza, a rókatündérhez hasonló akár 100 ezer fölé is röpítheti a Saul fiát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RedRooster #6
  • Paddy #4
    Az öregezésről mikor csinálnak filmet? A bevétele 3x annyi lenne, mint a holokausztozósé.
  • ostoros #3
    Igen, a Liza a rókatündér is olyan film , ami szinte nulla marketinggel ér el egyre nagyobb sikereket.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.06.16. 13:08:09
  • Archenemy #2
    Liza a rókatündért amúgy javaslom mindenkinek. 60% Amelie, 30% Kontroll, 10% Kill Bill, utóbbi idők legjobb magyar filmje, sorban nyeri a díjakat, asszonnyal nézős, röhögős-csodálkozós, nézzétek meg no.
  • SecuRicsi #1
    Biztos vagy Te abban a dollárban??? :D