Szekeres Viktor

Itthon a Törésvonal is hatalmasat bukott

Itthon eléggé besült The Rock új filmje.

Amerikában kifejezetten sikeresnek mondható Dwayne Johnson katasztrófafilmje, a Törésvonal (San Andreas), sőt, a világ legtöbb országában elég szépen muzsikál, idehaza viszont elég nagyot zakózott, még a múlt hétvégén zakózó Holnapolisz nyitó teljesítményét is alulmúlta - ilyen fényben már a Tökéletes hang 2 20 ezer nézőt meghaladó kezdése sem számít annyira rossznak.

Összességében a 60 moziban, 3D-s specifikációkkal is játszott Törésvonal mindössze 17 377 nézőt érdekelt itthon csütörtöktől vasárnapig, ami egy ilyen kaliberű filmhez képest igen szánalmas, 25 millió forint alig meghaladó bevétellel társult. Ez természetesen nem is volt elegendő a hétvégi magyar toplista első helyének megszerzéséhez, azt egy másik premierfilm, A kém húzta be magabiztosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #8
    A tépett zászlón kár fennakadni, szerintem ez az összes katasztrófafilmben így van, ahol valami Amerikát lezúzza, legyen az üstökös, meteorit, marslakó, földrengés. A családok pedig mindig egymásra találnak, mert a keresztényi modellben a család biztonságot nyújt, és a filmben is azt szimbolizálja, hogy rájuk mindig számíthat az ember. :)
    Ezeket a kliséket minden ilyen filmben megtalálod a 60-as évektől kezdve. Csak régen ezek a filmek igazi sztárparádék voltak.
  • Zombee #7
    Esetleg tolják a 3D-t, hogy több legyen a bevétel.
    Nyáron a Tini nindzsa teknősöket, bármennyire is nem akartam, végül 3D-ben néztük meg, mert 2D vetítés nem volt. Még jó, hogy nem Cinema City-ben, hanem Europa Cinemas-ban néztük, ott nincs 3D felár, így a zavaró, kényelmetlen szemüvegen kívül más gondom nem volt. Sőt. A mellette lévő kávézóban lehet kapni békésszentandrási kézműves sört.
  • Wittgen #6
    Ennél a filmnél tipikusan megint FELESLEGES volt a 3d, semmit nem tett hozzá az élményhez. Szarjanak sünt a mozik, amiért csak munkaidőben vetítik 3D-ben, oltárira unom ezeket a konvertált szarokat nézni.
    Nem volt jó film, az Emmerich-féle 2012 ezerszer szórakoztatóbb, látványosabb és még drámában is több volt. Unalmas volt, valamint a végén hangosan felröhögtem, mikor az amcsi zászló megtépázottan elkezdett lobogni. A CGI oltárira elütött az élőképről, nagyon igénytelenre sikerült. Arról már nem si ebszélve, hogy szinte 1-1ben másolta a 2012 családi modelljét (elvált szülők, megmenteni való gyerek(ek), gazdag új pasi, egymásra találás, stb).
    2 pozitívum volt csak:
    - Daddario oltári jó csaj lett.
    - Gugino még jobb, egyszerűen imádom nézni a vásznon.
    Pedig szurkoltam a filmnek...
    Csak 2 pozitívum volt
  • zetortraktor #5
    Ööö, minek túlkombinálni? Nem érdekelte a népet valamiért. Ennyi.

    Mert egyébként szinkron = plusz bevétel. 3D = plusz bevétel. Attól, hogy neked nem esett még le, a forgalmazók itthon több év tapasztalata és mozitermekre lebontott statisztikák alapján pontosan tudják, hogy mi kell a népnek. Ne találd ki, hogy hirtelen nem kell nekik a 3D, amikor eddig is nem egy film 70%-os 3D-s hányaddal futott.
  • Lantee #4
    Csak szinkronosan, szinte csak 3D-ben adják. Nem is értem, mit csodálkoznak! Kint van 30 fok, ki megy el 2D-s előadásra ebédidőben?! Barmok...
  • UUUU #3
    Halkan jegyzem meg, a Holnapolisz mindkét filmnél jobb, mind a San Andreasnal, mind a Spy-nál, annak ellenére, hogy inkább ifjúsági film, mint felnőtt.
    Viszont ez a San Andreas egy teljesen átlagos katasztrófafilm volt, bár tegyük azt is hozzá, hogy roppantul látványos. Viszont annyira sablonos, hogy nem igazán kiemelkedő emiatt az egész film. A végén pedig a "És a hogyan tovább kérdésre" a hatalmas lobogó USA zászló pedig a közröhej nacionalista kategória.
  • culas25hc #2
    Gyakorlatilag tényleg nincs is 2D előadás. A következő szint, hogy nem is vetítik sehol, csak panaszkodnak majd hogy nincs bevétel :D
    Amùgy a keleti blokk szokás szerint majd a 3. résznél kapcsolódik be, amit Amerikában már ciki lesz nézni :p
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2015.06.08. 17:02:06
  • ddt500 #1
    Hát talán ha nem napi 1db 2D-s előadás lenne többen néznék meg.