Szekeres Viktor

Végre elkészül a Meg - A jurassic cápa-mozifilm

Itthon is ismert a Meg című őscápás könyv, melynek adaptációját végre elkészítheti Hollywood.

Meg - A jurassic cápa (MEG) címmel jelent meg 1997-ben Steve Alten könyve, mely nagy sikert aratott világszerte a Jurassic Park-láz utózöngéjeként. A történetet szinte a könyv megjelenése óta akarja vászonra vinni Hollywood, azonban eddig ezen erőfeszítéseket nem koronázta siker. A The Tracking Board értesülései szerint azonban a Warner Bros. Pictures végre elhatározta magát és a stúdió készen áll arra, hogy nekidurálja magát a majdnem 20 méteres, kihaltnak hitt Megalodon-cápa sztorijának. Az alant látható videó az évfordulós könyvkiadáshoz készített előzetes.


A történet legegyszerűbb az itthon is megjelent könyvkiadás fülszövegét beidézve ismertetni: "A 20 tonna súlyú és 30 méter hosszú lény a bolygó legnagyobb vadásza volt a dinoszauruszok korában, 70 millió éves gyilkolási ösztönnel felfegyverkezve. A hihetetlennek tűnő, felfoghatatlan méretű állat létezésének bebizonyítása a célja a könyv főszereplőjének, aki egy szigorúan titkos küldetés során a Csendes-óceán legmélyebb kanyonjában találja magát, szemben az állatvilág történetének legvérengzőbb és legnagyobb ragadozójával, a MEG-gel. A küldetés egyetlen túlélőjének állítását a ma is élő állatról szkeptikusan fogadják. Évek múlnak el, míg a paleontológus, barátja segítségével újra az eddig ember által nem járt mélységbe száll. Szemtanúja lesz, miként tör újra felszínre a több millió évvel ezelőtt kihaltnak hitt "szörny", akinek a Földön nincs ellenfele. Ha nincs, aki legyőzze, mindörökre vérvörösre festheti az óceánok vizét."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    A Megalodon és társai még nem Asylum remekek, még az Asylum áldásos tevékenysége előtt készültek. Gyilkos cápák (Shark Attack) sorozat 3. részének az alcíme is Megalodon volt. Van benne néhány, az internetnek hála klasszikussá vált jelenet. :D
    https://www.youtube.com/watch?v=1nzd0R_OeOc
  • zetortraktor #3
    Neked lehet, de az emberek többsége nem néz Asylum-filmeket. Nekem sem jutott eszembe eddig, hogy nézzek.
  • Wittgen #2
    Az Asylum sokat tett az elmúlt években azért, hogy az emberek ne tudják komolyan venni a cápás filmeket.
    Egyébként megint a klisék: titkos küldetés, egyetlen túlélő - mert az mindig kell, senki sem hisz neki, saját bandával elmegy bosszút állni, ismerősei mind meghalnak, de végül a hős túlélő ismét túlél + megmenti a csajt, akivel a vége előtt 10 perccel smárolnak, mivel ugye közel a halál, stb, stb. Ja, majd elfelejtettem: + CGI cápa.
  • wraithLord #1
    Szerintem a sok zs-kategóriás baromság (Megashark mittudoménmi és társai) után nem túl szerencsés egy olyan hasonszőrű filmet csinálni, ami még komolyan is akarja venni magát. :D

    Emellett a Megalodon is csak egy állat volt, nem hiszem, hogy attól vérengzőbb lett volna, mint a fehér cápa, hogy sokkal nagyobb volt annál.
    Szerintem a Cápa film (ami amúgy egy tényleg jó film) bőven elég volt a cápák komoly hangvételű - de méltatlan és ok nélküli - lejáratására és cápafóbia generálásra, fölösleges ugyanezt eljátszani egy CGI Megalodonnal.
    Különben is, akkor lett volna a "valaha létezett legfélelmetesebb ragadozó", ha élt volna ember már az ő korában... :D

    Talán egy Jaws 2-nek elment volna a maga idejében, de ezt már meglehetősen gyerekesnek érzem... Mondjuk ugyanezt nagyon sok más szórakoztatóipari témáról is el lehetne mondani... de ez kb. olyan, mintha a félelmetes kacsacsőrű emlősről csinálnának filmet, csak ez most egy bazinagy ragadozó porcos hal...

    Lehetséges, hogy a komment elején említett sok blőd filmipari "alkotás" mondatja ezt velem, de szerintem tényleg kihagyhatnák... :)