Szekeres Viktor

A Bosszúállók 3 elhozza az IMAX-forradalmat

A következő két Bosszúállók-epizódot teljes egészében IMAX-kamerákkal fogják készíteni.

A Marvel Studios és az IMAX bejelentette, hogy a Marvel’s Avengers: Infinity War - Parts 1 & 2, azaz a Bosszúállók-sorozat következő két epizódja teljes egészében IMAX-formátumban lesz elkészítve, az ARRI következő generáció, forradalmi 2D-s digitális kameráival. Ezzel ezek a filmek lesznek az első hollywoodi alkotások, melyeket az elejétől a végéig IMAX-kamerákkal fognak forgatni. Korábban évi 2-3 filmet készítettek részben IMAX-kamerákkal, mint például a Mission: Impossible 4-et vagy a legutóbbi A sötét lovag-filmet, illetve némelyik Transformerst, de például az Amerika kapitány 3-ban is lesznek IMAX-jelenetek. (Természetesen a sok, IMAX-termben is megnézhető film zöme nem IMAX-kamerákkal készült, csak a mozik rájöttek, hogy már magának a termeknek a paraméterei is vonzzák a nézőket.)

A Russo-testvérek által rendezett Bosszúállók 3-at és Bosszúállók 4-et bár 2D-kamerákkal fogják forgatni, de természetesen a filmek 3D-ben is megtekinthetők lesznek, akárcsak a többi Marvel-alkotás. Ez pedig természetesen a 3D-s konvertálásnak köszönhető, mely manapság már az összes térhatású filmre jellemző. Érdekes devolúció ez, hiszen míg pár éve a speciális kamerák mellett csak a kevésbé igényes alkotások döntöttek a 3D-s konvertálás mellett, addig ma már szinte minden filmet "normális" eszközökkel vesznek fel, hogy később utómunka során 3D-sítsék őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yesname #4
    Kár, hogy Magyarországon nem lehet majd megnézni IMAX formátumban mivel ugye a digitálisra átállás óta a magyar IMAX nem tudja az IMAX formátumot.
  • Banderas1990 #3
    Azért a 3D konvertáláson is meglátszik, hogy sokat fejlődött az elmúlt néhány évben. Természetesen ezenfelül továbbra is sok múlik a belefektetett munkán.

    Remek pozitív példa konvertált filmre a JP. Az alap nem mai darab, mégis nagyon jóra sikerült a "3Desítés". Eddigi egyik legjobb 3D film élményem.
  • zetortraktor #2
    Ja. A lófasz nem ad. Azért ennyire sikeresek. Sőt, inkább kifizetik a több pénzt, mintsem hogy várjanak egy-két hetet, hogy 2D-ben is láthassák.
  • dchard #1
    "Érdekes devolúció ez"

    Inkább azt mondanám, hogy mindent elárul a filmiparról. És akkor csodálkoznak hogy a lófasz nem ad fejenként 2,5-3 rugót ezekért a felkonvertált szarokért, hanem inkább letöltik...

    Dchard