Szekeres Viktor

Brutálisan nyitott a Bosszúállók 2, mégis csalódást okozott

Minden idők második legjobb nyitóhétvégéjét produkálta Amerikában a Bosszúállók második része.

Amerikában kegyetlenül erős, 191 milliós nyitóhétvégét produkált a Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron), ez minden idők második legjobb bemutatkozása. Üröm mindössze az lehet az örömben, hogy minden idők legjobb nyitánya az előző epizódhoz, a Bosszúállókhoz kapcsolódik (207 millió dollár). A Disney reménykedett abban, hogy a remekül fogadott első részt követően a film növelte akkora mértékben rajongótáborát, hogy az újonnan érkezettek száma meg fogja haladni azokét, akik lemorzsolódtak és nem érdeklődnek a második epizód iránt, de úgy tűnik utóbbiak voltak többen.

Sikerfilmek esetében kifejezetten szokatlan, hogy egy második rész teljesítménye a nyitóhétvégét tekintve alacsonyabb legyen, mint az előzményé, azonban a Bosszúállók "mentségére" talán felhozható az, hogy az első epizód nyitónézettsége akkora volt, ami után már igencsak nehéz lett volna gyarapodni. 191 milliós startjával egyébként az Ultron kora a 174 millió dollárral startoló Vasember 3-at taszította le az örökranglista második helyéről. (Csak szemléltetésképp anno a Vasember 99, a Vasember 2 128, míg a Vasember 3 174 millió dollárral kezdett - részről-részre nőtt a nyitóbevétel.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #5
    Az előző SW trilógia egyik része sem kapott ekkora hype-ot. A hisztériakeltés a mai hollywood leghasznosabb eszköze.
  • zetortraktor #4
    Szerintem sem, de a közeljövőben nem tudom elképzelni, hogy más film ekkorát szóljon első hétvégén. Elég megjósolhatatlan az SW kezdése, de van némi esély az extrém magas számra.
  • Huh #3
    A star wars nem fogja, nem tudom biztos nagy durranás lesz, de az új trilógia se robbantott kasszát egyik rész se lett 1 milliárdos, biztos jó számai lesznek, de szerintem nem fogja leverni a bosszúállók 2-t se nemhogy az 1-et.
  • zetortraktor #2
    Teljesen igaz. De igazából nincs semmilyen általános tétel. Sok országban erősebb az Avengers 2 nyitánya - inkább az lehet, hogy Amerikában tényleg annyira brutális volt, hogy egyszerűen nem tudott volna hova nőni - az eddigi legerősebbre rápakolt vagy 30 milliót. (Majd a Star Wars megmutatja?)
  • Cickány90 #1
    Azért sztem ebbe az is közben játszott, hogy a Bosszúállók újdonság volt a maga nemében.