Szekeres Viktor

A hosszú hétvégén csak a mozira gondolt a magyar ember

Nemsokára eléri itthon a 400 ezer nézőt a Halálos iramban 7.

Szokás szerint mozizni mentek a magyarok a hosszú hétvégén, illetve május elsején. Amikor valamilyen ünnepnapnak köszönhetően nem csak két munkaszüneti nap van egymás után a naptárban, akkor a hagyományoknak megfelelően a mozis nézettségek nem csökkennek az egyik hétről a másikra, hanem nőnek. Múlt hétvégén is így volt, hiszen a mozik a megszokott pénteki látogatottságuk többszörösét regisztrálhatták.

Nem véletlen, hogy a hétvégi magyarországi nézettségi és bevételi toplista első tíz helyezettjének a bevételei nem csökkentek az előző hétvégéhez képest, hanem nőttek. Az ünnep relatív nyertese a Hamupipőke volt, hiszen a Disney meséjének bevételei 66%-kal nőttek az előző hétvégéhez képest, s az újabb 4 880 nézővel a film már 109 419 eladott jegynél tart. A top 10-ben legkisebb mértékben a Halálos iramban 7 számai nőttek, alig 4%-kal, de ez is elég volt 17 532 nézőhöz, s így a nemsokára minden idők harmadik legsikeresebb filmjévé váló alkotás Magyarországon már 380 767 fizető nézőnél tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kiralysanyi #1
    Hamupipőke 4 880 néző, Halálos iramban 7 17 532 néző. És a maradék szűk tízmillió mit nézett? Engem leszámítva, mert én nem csak a mozira tudtam gondolni...