Szekeres Viktor

Az internet leelőzi a televíziót?

A magyar családok és a technológia kapcsolatáról készített felmérést a Telenor.

A magyarok ma már több időt töltenek internetezéssel, mint a tévé előtt, derül ki a Telenor több mint ezernégyszáz válaszadó részvétel készült online felmérésének eredményeiből. A magyar felnőttek köréből válogatott válaszadók 34,7%-a napi négy óránál hosszabb ideig használja a világhálót, míg tévézésre ugyanennyi időt csupán az emberek 12,3%-a fordít saját bevallása szerint. A naponta két óránál többet tévét nézők aránya 48,8%, az ugyanennyit internetezőké viszont 67,5%.

Ugyanez a trend a gyerekek szórakozási szokásaiban is megfigyelhető: naponta négy óránál többet csak a gyerekek 6,1%-a tévézhet, internetezésre viszont 14,5%-uk fordíthat ugyanennyi időt. A legtöbb gyerek (26,8%) napi egy-két órát internetezhet, ötödük azonban naponta legfeljebb egy órát tölthet a világhálón, de majdnem ugyanennyi gyerek böngészhet naponta akár négy órát is.

Talán nem véletlen, hogy a hazai háztartások 3,6%-ában már nincs tévékészülék, vagy egyáltalán nem használják azt. Bár persze a tévék hozzáférhetősége még így is megelőzi a számítógépekét, hiszen laptopja 63,3, míg asztali számítógépe 62,2%-unknak van. A táblagépek népszerűsége még ezekétől is elmarad, tízből négy családnak van ilyen eszköze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pycur #1
    Érdekes piackutatás, de egy dolgot ne felejtsetek el: tv nélkül az interneten se lenne semmi tartalom. Minden tv felvétel. :)