Szekeres Viktor

Ritka jól sikerült a Hangyaember első forgatókönyve

Hiába volt zseniális a Hangyaember forgatókönyve, nem láthatjuk viszont a mozikban.

Azt eddig is tudtuk, hogy Hangyaember (Ant-Man) remek képregény-karakter, nagyon jó sztorikat lehet elmesélni vele, ha jól kezelik. És azt is tudtuk, hogy Edgar Wright különleges filmes, s bár stílusa nyilvánvalóan nem mindenkinek jön be, de nem véletlenül került kultstátuszba az általa rendezett Haláli hullák hajnala (Shaun of the Dead), s nem hiába fogadta remekül a közönség a Vaskabátokat (Hot Fuzz), a Világvégét, illetve első kirándulását a képregények világába, a Scott Pilgrim a világ ellent. (Az IMDb-n eddigi filmjeinek értékelése: 8.0, 7.9, 7.5, 7.0 - ugyan a csökkenő tendencia nem túl biztató, de a magas színvonal eddig állandónak mondható.)

Éppen ezért sok képregény-rajongó örült meg a hírnek, amikor kiderült, hogy ő fogja jegyezni a Hangyaembert a Marvel Studios számára - íróként és rendezőként is. Idővel azonban "kreatív okok" miatt ki kellett szállnia a produkcióból, nekünk pedig bele kellett törődnünk abba, hogy sosem fogjuk megtudni, hogy milyen lett volna Wright Hangyaembere.

Joss Whedon azonban tudja. A Bosszúállók rendezője és olyan képregények írója, mint az Astonishing X-Men, egy, a Buzzfeednek adott interjújában, ejtett pár szór Wright szkriptjéről: Én nem értem. Nem elég, hogy a forgatókönyve a legjobb volt az összes eddig készült Marvel-forgatókönyv közül, de még a legMarvelesebb is, azok közül, amit olvastam. Engem nem érdekelt Hangyaember, de mikor elolvastam, azt mondtam, hogy "Hát persze! Ez iszonyat jó!". A képregényekre emlékeztetett, amiket annak idején olvastam. Tiszteletlen volt és vicces." Whedon maga sem tudja, hol siklott ki a projekt, de a folytatásban szomorúságának adott hangot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #2
    Ez jo komment lett, hangosan felnevettem rajta :DDD Thx :D
  • Ender Wiggin #1
    biztos az avengers-filmek és a kapcsolódó remekek forgatókönyve is ritka jól sikerülhetett, csak aztán nem láttuk viszont a moziban. ritka jó kifogás...