Szekeres Viktor

Újabb két visszatérő A függetlenség napja 2-ben

Bill Pullman és Judd Hirsch is benne lesz az új ID4-ben.

A függetlenség napja folytatásának rendezője, Roland Emmerich Twitteren jelentette be, hogy a népszerű scifi második részében látható lesz az első epizódban szereplő Bill Pullman és Judd Hirsch is - előbbi Thomas J. Whitmore-t, az amerikai elnököt alakította, utóbbi pedig Julius Levinsont, a Jeff Goldblum által alakított David Levinson édesapját. Így ők is csatlakoztak a szereplőgárdához, melynek tagjai eddig: Jeff Goldblum, Liam Hemsworth, Jessie Usher, Charlotte Gainsbourg, Vivica A. Fox (újabb visszatérő!), Travis Tope, Joey King és Brent Spiner.

A Roland Emmerich által rendezendő film a tervek szerint 2016. június 24-én kerülne bemutatásra Amerikában, vagyis majdnem napra pontosan 20 évvel az első epizódot követően, igaz, fura módon nem az amerikai Függetlenség napján. A májusban kezdődő forgatási munkálatoknak alapjául szolgáló szkriptet legutóbb Carter Blanchard írta újra, míg az előző verziókat előbb Roland Emmerich és Dean Devlin készítették, majd pedig James Vanderbilt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #13
    Tévedés, kerestem! :D De nem találtam.

    Mondjuk tök felesleges volt keresni, mert míg a Függetlenség napja többé-kevésbé próbál sci-fi lenni, addig azok, amiről beszélsz, nem. Sima élőszereplős mesefilmek.

    ----
    Torreadorz mondhatta volna, hogy ezt a hibernációs dolgot nem ő találta ki, hanem a történet írója...
  • szabi0 #12
    Ez van ha az UFO-k gyenge wifi jelszót használnak.

    Utoljára szerkesztette: szabi0, 2015.04.19. 09:38:15
  • Ender Wiggin #11
    arról nem is beszélve, hogy más filmekben meg repkedő, kalapács- és pajzshajigáló szuperhősök (akik szintén idegen lények, idegen bolygóról, de még is emberek, akik angolul beszélnek) még ennél is röhejesebb módszerekkel győznek le minden földönkívüli inváziót. ott bezzeg senki sem keres logikát...
  • Axlkenobi #10
    A film regényváltozata megvan, ott leírják röviden a hátterüket, valóban az a megközelítés, hogy bolygóról bolygóra járva felélnek mindent, míg az utazás alatt "alszanak".

    Egyébként a számítógép-vírusos dolgon való pörgést annyira röhejesnek tartom. Anno ott voltam moziban az elsőn és 1996-ban még nem volt mindenki informatikus meg kocka, szóval rohadtul nem volt kifelé jövet senkinek baja azzal a megoldással. Másrészt egy olyan filmről beszélünk ahol egy, a Hold negyedét kitevő űrhajóval jön egy hódító faj, akik városméretű "kisebb" hajókat küldenek le, hogy szétlőjenek minket és még az atombomba sem fogja őket. Ezek után belekötni a vírusos dologba elég vicces. Amúgy meg ez sem lehetetlenebb, mint az, amikor a gyermekkorunk akcióklasszikusaiban nagyobbnál nagyobb baromságokat követnek el fegyverekkel, mellőzve mindent ami kicsit is ésszerű vagy hihető lenne.
  • wraithLord #9
    Az is logikus magyarázat, hogy ha sáska módjára portyáznak, akkor a bazinagy anyahajóikon _élnek_, és nem hibernálják magukat. Mivel nekik nincs kiindulás (anyabolygó) és cél, csak végigszántják a galaxis(oka)t erőforrásokért kutatva. A fejlődés pedig egyrészt minden értelmes faj egyik legalapvetőbb hajtóereje, másrészt az életstílusukból adódóan nem árt folyamatosan fejlődniük, mivel mi van, ha egyszer nem az emberekhez hasonló, hozzájuk képest fejletlen fajba fognak belebotlani... Illetve maga az univerzumban való utazgatás is rengeteg veszélyt jelent, ezekre a veszélyekre sem árt a lehető legjobban felkészülni, naprakésznek lenni.

    A hibernálásos témát inkább lényegesen fejletlenebb, felfedező, naív, és nem agresszív célzatú idegeneknél tudnám elképzelni.

    És itt megint belebotlottunk egy logikátlanságba: ilyen fejlettségű fajnak miért kell más bolygók erőforrásainak kizsákmányolásából "megélnie"... Persze erre is van logikus magyarázat, mivel ez az egész csak a fantázia szüleménye.
  • torreadorz #8
    Én sem akarok udvariatlan lenni, úgyhogy azt mondanám a problémafelvetésre miszerint idézlek:
    "Bár szerintem akkoriban 50 évre megálltak a fejlődésben, mert a lezuhant, talált űrhajó pont ugyanúgy nézett ki, mint amiket az invázióhoz használtak."

    Adtam egy logikus magyarázatot.
  • wraithLord #7
    Nem akarok udvariatlan lenni, de nem volt kérdés, te fakultatívan kitaláltál egy logikus magyarázatot egy általam említett baromságra. Arra próbáltam rámutatni, hogy bármelyik baromságra ki lehet találni logikus magyarázatot, de attól, hogy logikus, még nem feltétlenül valószerű.
  • torreadorz #6
    Ez most irreleváns, a kérdés az volt hogy hogyan lehet hogy 50 év alatt nem fejlődtek az űrhajóik. Amire mondtam egy tök logikus választ.

    Minden más szempontból viszont totálisan felesleges idegen inváziós filmeket elemezni. Hisz racionálisan belegondolva, minden ilyen film maximum 4 percig tartana. Az első 3 és fél percben a főszereplő hetyeg a csajával a tengerparton, sör, zene szex (nem feltétlen ebben a sorrendben), majd megérkeznek az idegenek, még a távoli ürből szarrá bombázzák a földet, 3:55 körül még beleférne amit a főhös és barátnője épp elporlad, majd 3:59-nél az idegen leszállnak az ember mentesített Földre, majd the end.
  • wraithLord #5
    Tulajdonképpen semmi sem feltétlenül hiba, csak meglehetősen valószínűtlen elképzelésen alapszik.

    Pl. lehet, hogy tényleg olyan hülyék a nálunk több száz/ezer évvel fejlettebb idegenek, hogy egy laptoppal wireless fel lehet törni a számítógépes rendszerüket...
    ...Nem tartják nyilván semmilyen formában a hajóikat, és nem zavarja őket, hogy egy fél évszázada elveszett hajó csak úgy előkerül, és hogy emberek ülnek benne (mert csak vizuálisan tudnak meggyőződni arról, hogy mi van egy űrhajóban)... Stb-stb.
  • torreadorz #4
    Az 50 évre megálltak a fejlődésben nem feltételen hiba, a történetből az derült ki hogy ez egy invanziv faj amelyik bolygóról bolygója jár. Ebből következőleg két bolygó közti utazásnál simán lehet hogy nincs semmi fejlesztés, mindenki csak pl. hibernálásban vár.

    Az ő időskálájukon ez olyasmi lehet mintha egy amerikai anyahajót a keleti parttól átvezényelnének a perzsa öbölbe, a néhány hetes út alatt nem cserélődik le semmi a hajón, a célhoz érkezéskor ugyanazok a vadászrepülők lesznek rajta mint induláskor.