Szekeres Viktor

Újabb szuperhős-mozifilm veszítette el a rendezőjét

Már nem Michelle McLaren rendező a Wonder Womant.

Bár Hollywoodban szeretik a kontinuitást, de természetesen nem szokatlan, hogy egyes képregény-sorozatok esetében rendezőváltásra kerül sor. Így távozott például egy Thor-film után a rendezői székből Kenneth Brannagh, s így távozik két Bosszúállókat követően Joss Whedon. Azonban olyan is előfordul, hogy egy rendező a filmforgatást előkészítő szakasz közben gondolja meg magát a rendezéssel kapcsolatban. Ez történt a Marveles Hangyaember (Ant-Man) esetében, amikor Edgar Wright szállt ki a projektből, s most is ez a helyzet, amikor Michelle McLaren döntött úgy, hogy mégsem készíti el a DC-s Csodanőt (Wonder Woman).

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, hivatalos forrásból semmit nem tudhatunk meg McLaren távozásának okairól, csak a dzsóker "kreatív nézeteltérések" okot mantrázzák a felek, ami azt jelenti, hogy a rendező nem tudta keresztülvinni elképzeléseit a Warner stúdió, s ahelyett, hogy fejet hajtott volna az erősebb akarata előtt, mint sok másik film, inkább a távozás mellett döntött. Mindez egyébként azért számít nagy szónak, mert a tévés rendező McLarennek ez lett volna az első mozifilmje, ezzel futhatott volna be végleg, mégis saját integritását tartotta fontosabbnak. (McLaren tévés világbéli elismertségéről mindent elmond, hogy az elmúlt három évben nem is kapott resztli munkát, csak olyan kiemelt sorozatokon dolgozott, mint a Breaking Bad, a Game of Thrones, a The Walking Dead, a Better Call Saul és a The Leftovers.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    talán angolul azért megtanul ez pálcikaember
  • RAZOR27 #2
    Erősen kétlem.
  • Dewri #1
    Gondolom ott bukott az elképzelés, hogy legelőször is egy Wonder Woman-hez legalább kicsit hasonlító színésznőt akart a rendező, de a stúdió ragaszkodott a Wonder Woman-hez semmilyen szinten nem közelítő Gal Gadothoz, ezért a rendező inkább lépett. Legalábbis a rendező helyében én így jártam volna el...