Szekeres Viktor

Spielberg rendezi a Ready Player One-mozifilmet

Sok rajongó álma vált valóra.

Bár Steven Spielberg mostanság két filmen is dolgozik, a Szofi és a HABÓn, valamint a Tom Hanks főszereplésével készülő hidegháborús Bridge of Spieson, mégis igaznak bizonyultak a pletykák, miszerint ő lesz a rendezője a Ready Player One című sikerkönyv adaptációjának. Az Ernest Cline által írt könyv alapján Zak Penn készítheti el a forgatókönyvet, melynek jogait a Warner stúdió vásárolta meg.

Mivel az alapkönyveket illik ismerni, ezért feltételezzük, hogy valószínűleg már mindenki olvasta a Ready Player One-t. De ha esetleg mégsem, akkor íme a hazai kiadás fülszövege a hivatalos tartalommal: 2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #5
    Az a gáz, hogy láthatóan általában a filmeseknek halványlila gőzük sincs az "informatika" világáról. Nehéz lesz Spielbergnek izgalmassá tenni egy ennyire onlájn témát, a popkultúra vonzatait még csak áthozhatja, de tartok tőle, hogy tele lesz fájdalmas mellényúlásokkal a netet illetően.

    Lásd hasonló próbálkozás Paranoia.
  • BrockSamson #4
    Az alapfelvetesek kozott van nemi hasonlosag, de torteneti szinten elhanyagolhato. Amugy a Ready Player One klasszisokkal jobb, mint a SOA, pedig nekem az is tetszett (legalabbis az elso tortenetfolyam).
  • Jagdgeschwader #3
    Vajon hogy fogják azt a töménytelen jogdíjat kifizetni? A Mechagodzillától a híres repülő DeLoreanig mindenféle 80-as évekre jellemző "kultusztárgy" szerepel a könyvben.
  • heist #2
    Sword Art Online koppintásnak tűnik...
  • nemcsakizé #1
    Hmm érdekes egy film lesz