Szekeres Viktor

Érdemes volt 250 millió dollárt költeni a Halálos iramban 7-re?

A válasz nemsokára kiderül, de valószínűleg Hollywood nem számolta el magát.

Az első Halálos iramban-film csak 38 millió dollárba került 2001-ben, a folytatásra már 76 milliót költöttek, majd a bukást, és majdnem a sorozat halálát jelentő harmadik epizód ismét csak igen olcsón, 50 millió dollár alatt kijött. Ezt követően azonban meglódult a filmek költségvetése: miután a feltámadást jelentő Halálos iramban 4-re 85 milliót költöttek, addig az ötödik és a hatodik részre már 125 és 160 milliót, hogy a mostani epizódra előbb 200 millió fölé, majd egészen 250 millió dollárra kússzon fel a büdzsé. És az előrejelzések szerint ennek meg is lesz Amerikában az eredménye, hiszen miután az egekben kezdett és első hétvégéjén 97 millió dolláros eredmény produkált, addig a mostani epizódra már 110-115 milliós nyitányban bízik a stúdió.

És ha már kiadások, arról sem szabad megfeledkezni, hogy miközben a filmek gyártási költsége így nő, a marketinges kiadások is emelkednek. A Halálos iramban 7 esetében még véletlenül sem volt arról szó, hogy a franchise ismertsége miatt visszavettek volna a reklámköltésekből. Sőt, éppen ellenkezőleg, a Universal stúdió legújabb résszel érte el az eddigi legnagyobb reklámjelenlétet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #6
    Magasabb a költségvetése mint a tejes magyar filmes költségvetés.
  • hitman090 #5
    Ott leszek a premieren az tuti már ezer éve várom a folytatást. Elvileg 8,9,10 biztosan lesz még! Kíváncsi vagyok hogyan írják ki a storyból Paul Walkert mert most ezzel a résszel egy teljesen új irányba kéne vinniük a franchise-t hogy mi lesz az jó kérdés :)
  • RAZOR27 #4
    Ha máshol csak fele akkora divatja van az ilyen agymenéseknek mint itthon, akkor is megérte.
  • Jawarider #3
    Bevallom én meg fogom nézni. Inkább ez mint a kör3, ID4 meg ki tudja mi lesz még.
  • Macropus Rufus #2
    hát sok.
  • Nebojsa1982 #1
    Engem olyan Asylum-os módon szórakoztatnak ezek a filmek. Ki hitte volna, hogy egyszer egy franchise lesz belőle?