Szekeres Viktor

A Gyilkos halom az új magyar tévésorozat

Az HBO nemsokára egy új, eredeti krimisorozattal rukkolhat elő.

Tavaly nyáron tartotta első “Írók Napja” névre keresztelt szakmai rendezvényét az HBO, melyre olyan már íróként dolgozó és a szakmával még csak ismerkedő embereket várt, akik szívesen dolgoznának az HBO hazai gyártású sorozatain. A rendezvényen, közel százan vettel részt, majd az Írók Napja végén meghirdették az HBO First Draft pályázatot, melyre a mai Magyarországon játszódó, heti folytatásos drámasorozatok forgatókönyveit várta a csatorna. A leadott pályaműveknek szigorú szabályok szerint kellett elkészülnie: egy 30 vagy 60 perces sorozat nemzetközi forgatókönyv-formátum alapján megírt első epizódját kellett leadni.

A pályázatra beérkezett alkotások száma majdnem elérte a négyszázat, a pályázók között egyaránt voltak befutott filmes szakemberek és tehetséges pályakezdők is. A pályaműveket Krigler Gábor, az HBO forgatókönyv-fejlesztésért felelős kreatív producere és Németh Gábor forgatókönyvíró bírálta el. Végül a győztes pályamű Fazekas Mátéé lett, címe Gyilkos halom. A sorozatterv főszereplője egy fiatal, ambiciózus nyomozó, aki egy román napszámos meggyilkolása ügyében érkezik vissza szülővárosába. A rendőrnek a múltbéli sérelmeken túl kollégái előítéleteivel is szembe kell néznie egy olyan vidéken, ahol a vendégmunkásokat a helyiek betolakodónak, a gazdák viszont rabszolgának tartják.

Fazekas Máté első helyezettként alkotói ajánlatot kapott a csatornától, hogy továbbfejleszthesse sorozattervét a magyar HBO munkatársainak irányításával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    ilyen címmel mire lehet számítani? Gerincproblémát okozó 1000 ccm-es szilikonmellekre?