Szekeres Viktor

Csúcsformában-sorozat: megvan Jackie Chan utódja

A CBS Jon Foo személyében megtalálta Jackie Chan utódját.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az amerikai CBS csatornának sikerült megszereznie a Csúcsformában (Rush Hour) című filmsorozatból tervezett tévés széria adaptálásának jogait. A pilot forgatókönyvét Blake McCormick írta Bill Lawrence-szel, s most, hogy a szkript elkészült, sor kerülhet a forgatásra - csak előbb meg kell találnia a készítőknek Jackie Chan és Chris Tucker méltó utódját.

A sorozat története, akárcsak a filmeké, egy afroamerikai rendőrről szólna, aki mellé kirendelnek egy hongkongi nyomozót. Nos, utóbbi alakítóját már meg is találta magának a CBS, ő nem más lesz, mint Jon Foo, akit olyan filmekben láthattunk, mint A halhatatlan viking, a Bangkoki bosszú vagy a Tekken, a hazai mozikban azonban csak, mint kaszkadőr tűnt fel a Támadás a Fehér Ház ellen című akciófilmben. Legtöbben azonban talán a webes Street Fighter: Legacyból ismerik őt, ahol Ryut alakította.

A mozis Rush Hour-filmek hihetetlen sikeresek voltak egyébként anyagi tekintetben, szóval a sorozatnak van mire építkeznie. Az 1998-as első rész 33 milliós költségvetését 3 nap alatt hozta vissza, hogy aztán Amerikában 141, a világ többi részén pedig 103 millió dollár bevételt termeljen. 2001-ben a 90 millióba kerülő folytatás hazájában már 226 millióig jutott, bár érdekes módon a nemzetközi érdeklődés (121 millió dollár) nem nőtt meg ekkora mértékben. A Csúcsformában 3 pedig 2007-ben készült el, immáron 140 millió dollárból: Amerikában 140, Amerikán kívül pedig 118 milliós bevételt jegyzett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Strayhand #2
    "A mozis Rush Hour-filmek hihetetlen sikeresek voltak egyébként anyagi tekintetben, szóval a sorozatnak van mire építkeznie."

    Ja, nyilván semmi köze nem volt a sikerhez Jackie Channak és Chris Tuckernek.:D
  • ostoros #1
    Nem fog menni...