Szekeres Viktor

Már nem csak Amerikában tarol az Amerikai mesterlövész

Az Amerikai mesterlövész már Amerikán kívül is 100 millió dollár fölött jár.

Miközben kíváncsian várjuk, hogy itthon miképp teljesít az Amerikai mesterlövész, láthatjuk, hogy Clint Eastwood filmje egyáltalán nem azon, kvázi hazafias alkotások közé fog tartozni, melyek az USA-ban kiugró sikert aratnak, azonban a világ többi részét egyáltalán nem érdekli. Szó se róla, a film bevételének javát Észak-Amerikában fogja megtermelni, de most, hogy bemutatták a nagyobb, európai piacokon is, kiderült, hogy másokat is érdekel a történet.

A film hétvégén 20,5 millió dollárt gyűjtött Amerikán kívül úgy, hogy több országban is minden idők legjobban kezdő Clint Eastwood-filmjévé vált: Franciaországban átváltva 6,1 millió dollárért adtak el rá jegyeket, Spanyolországban 3,3, Mexikóban 2,6, míg Brazíliában 1,8 millió dollárért. Ugyancsak elég jól kezdett a film Japánban, ahol 2,8 millió dollár folyt be az első vetítésekről. A héten jön a német premier.

Az Amerikai mesterlövész Amerikában eddig 319,5, a világ többi részén pedig összesen 108,5 millió dolláros bevételt gyűjtött, ami 58,8 milliós költségvetéséhez képest elég szép summa. (A főszereplő-producer, Bradley Cooper is örülhet, kábé 50 millió dollárt fog kasszírozni a filmért.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #3
    Jah az kicsit fura hogy sokszor ott a terrorista, meg a felszabadítandó nép ahol az olaj, de ettől maga a film még lehet jó, Eastwood nem nagyon szokott rossz filmeket csinálni.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.02.26. 13:37:07
  • HuAn82 #2
    Jaj, de sz@r nekik és lám a sz@rkavarásból is tudnak pénzt csinálni. Akinek bejött az élet. ;-)
  • paby88 #1
    szétbombáznak egy rakás országot az olajért aztán meg csinálnak egy filmet, hogy jaj de szar nekik (és persze a film is tejel nekik...)