Szekeres Viktor

Végre elindul a Kossuthkifli

Március 15-től hat héten át vasárnap esténként lesz látható a Dunán a Kossuthkifli.

Március 15-én, vasárnap este kerül a Duna képernyőjére Rudolf Péter rendezésében a Fehér Béla regényéből készült hatrészes tévésorozat, a Kossuthkifli. A közel 200 helyszínen forgatott, több mint 100 színészt felvonultató, hatrészes, epizódonként 52 perces kosztümös széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos.


A XIX. századi road movie a sajtóközlemény szerint "hihetetlen kalandokkal, csodákkal, meneküléssel, összeesküvéssel, üldözéssel, robbanással, gyilkosságokkal, mindent elsöprő szerelemmel, holt lelkekkel, tündérekkel, kísértetekkel, besúgó jelentésekkel röpködő galambokkal, áruló temetkezési vállalkozókkal és hazafias darvadozással idézi az 1848/49-es szabadságharc idejét".

A történet az 1848/49-es szabadságharc idejében játszódik. Swappach Amadé, Kossuth seregének őrnagya és frissen megszöktetett szerelme, Estilla egy delizsánszon Pozsonyból útnak indulnak egy kotnyeles grófnővel, egy kocsihajtóval és egy láda bejglivel Debrecenbe, hogy végére járjanak az őrnagy által feltételezett hazaárulásnak. Nem sejtik, hogy üldözőbe veszi őket egy halottaskocsi, amelyen Swappach apja, a császári kémszervezet egyik vezetője, Estilla apja, a cukrász Vödric Demeter és a besúgó, Dalfalvi is utazik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rubicon87 #4
    Igen, jól érted. A színészek játékával még talán nem is lenne gond mármint az öregekével, de az effektusok biztos szánalmasak lesznek.
  • ostoros #3
    Jól értem, hogy már megint csak egy paródiát kapunk egy ilyen komoly és sok potenciált jelentő témában?
  • Luthero #2
    2013 nyarán forgatták 2 évig tartót az utómunka? De ennek ellenére várom.
  • Zombee #1
    Ez így leírva elég szörnyen hangzik.