Szekeres Viktor

A hobbit 3 két és fél hét alatt lett az év legnézettebb filmje itthon

Ezek után merje azt mondania valaki, hogy itthon nincs hatalmas igény a hollywoodi rókabőr-stratégiára.

Magyarországon továbbra is a folytatások éltetik a mozinézőket, s miközben Amerikában egyre inkább kiábrándult a közönség A hobbit-sorozatból, itthon részről-részre csak népszerűbbek Peter Jackson filmjei. A hazai siker mértékéről mindent elmond, hogy A hobbit - Az öt sereg csatája mindössze két és fél hét alatt az év legnézettebb filmjévé avanzsált idehaza, hiszen a hétvégi 50 366 nézővel az össznézőszáma 358 934-re nőtt.

Ez hatalmas érdeklődést jelent, s így természetesen Az öt sereg csatája nézőszámban le fogja pipálni a tavaly a nézettségi versenyben A Wall Street farkasával szemben alulmaradó Smaug pusztaságát is. Azt persze sietnénk megjegyezni a pontosság kedvéért, hogy a 2015-re átcsúszó bevételek miatt A hobbit 3 "mindössze" a legnézettebb tavaly bemutatott film lett a magyar mozikban, hiszen ha a szigorúan 2014-ben szerzett bevételeket nézzük, akkor a korona az ugyancsak 350 ezer néző fölött záró Így neveld a sárkányodat 2-é.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #9
    " Ez végülis egy mese. Annak idején pár évesen nem agyaltunk az esti mesék valóságtartalmán, pedig bőven voltak túlkapások azokban is. "

    Akkor szerinted az is tök rendben lett volna, ha a végén leszáll egy csillagromboló, és Darth Vader megütközik Thorinnal, akit viszont Harry Potter és Shrek támogat. Mert hát a valóság nem számít.

    Hát nem. Minden mesének van egy valóságfoka, és ha ezek keverednek, vagy ez nem konzisztens, az rosszat tesz a mesének. A Donald Kacsának rosszat tenne, ha egy nagy ugrás után kitörne a lába meg vért köpne, a realisztikus fantasynak meg rosszat tesz a Super Mario ugrálós jelenete.

  • Venator #8
    Nem a fizika az, ami miatt nem tetszett például az az ugrálós rész, hanem mert egyszerűen gagyi volt (és emellett gyerekes, elcsépelt). Mint valami nagyra nőtt Super Mario.

    A Király Visszatér-ben nagyon magasra tették a lécet abban, hogy Legolas milyen akrobata mutatványokat csinál harc közben. Ott még ez elment, pont nem lépték át a nevetséges határát. De itt már ezt csak marhaságokkal sikerült überelniük. Többek között pont az ilyenektől szar ez a film...

    Itt is igaz, hogy a kevesebb több lett volna. Imádnám a filmet (ahogy a másik ötöt), de ebben most pont azokat sikerült megszólítani, akik agyatlan Rambo filmeken szocializálódtak. Nekem a 80-as 90-es évek VICO akciófilmek hangulatát árasztja, csak több CGI-vel.
  • herlius #7
    Azért talán nem kéne nagyon komolyan számon kérni a fizikát egy fiktív világ fiktív történetében. Persze 1-2 jelenetnél én is csak hülledeztem, de azért ilyen költői túlzásokból bőven volt a Gyűrük Urában is. Ez végülis egy mese. Annak idején pár évesen nem agyaltunk az esti mesék valóságtartalmán, pedig bőven voltak túlkapások azokban is.
  • Ghepetto #6
    Én megfejtettem miért van ez... A három Hobbit film csak egy nyersanyag. Majd csinálnak belőle egy egy órás filmet díszcsomagolással 20.000 Ft-ért. xD
  • Venator #5
    Mi nem tetszik a fanyalgóknak?

    Korábban volt egy történet, amit le kellett rövidíteni ahhoz, hogy három hosszú filmbe beleférjen. Volt minden, tájnézés, párbeszéd, történetezés, harc. Ebben meg mi történik? -SPOILER ALERT- Néhány törpe elbarikádozza magát az első pár percben, onnantól meg semmi más, csak kardozás. Ami nem lenne irgalmatlanul nagy baj, de ha már ez van, akkor NE LETT VOLNA OLYAN BÉNA. Mindenkinek megvan amikor Legolas a zuhanó köveken ugrál? Komolyan, B kategória.

    Szeretem amúgy én is a pörgős jeleneteket, de hol van már ez a film pl. a Király Visszatér-től? Rohadtul untam a moziban.

    Ja és ami a legfontosabb, hogy az igazi fantasy fan - akiknek az első három rész szólt - nem kizárólag hentelést akar. Kell a történet, mert különben egy Asylum filmhez hasonló íve lesz a filmnek... Ebben nem volt az se.
    Utoljára szerkesztette: Venator, 2015.01.08. 12:09:12
  • kalapos01 #4
    VÓ! Sikerült valakinek kihoznia, hogy azért nézett valami, mert jó? Tapsoljuk meg!
  • Zoliz #3
    Milyen eredeti mű??? Az a 300 verses oldal amit én vonaton pár nap alatt elolvastam?
    A Hobbit film jobb mint a könyvben, a Gyűrük Ura viszont nem tetszett filmben a nyálassága miatt. Ez az utolsó rész lett a legjobb, csak kicsit keveseltem az epikus hentelést. Alig volt benne kivégzéses nyílazás, nyílzápor a buzos CGI orkokra.
  • Archenemy #2
    Biztosan jó, mint fantasy film. A fanyalgóknak szerintem inkább az eredeti mű... őőő... kreatív átalakítása nem tetszik.
  • Amiga #1
    Nem meglepő, nagyon jó film. Lehet fanyalogni, de attól még jó.