Szekeres Viktor

Az Amerikai mesterlövész első körben letarolta a mozikat

Csak egy hagyományos premier futott nagyobb teltházakkal, mint az Amerikai mesterlövész.

Kevés filmet mutattak eddig be olyan teltházak mellett Amerikában, mint múlt héten az Amerikai mesterlövészt (American Sniper). Clint Eastwood legújabb rendezését Bradley Cooper főszereplésével mindössze négy moziban lehetett megnézni, de a film még így is a 22. helyet szerezte meg a toplistán, csütörtöktől vasárnapig 633 ezer dollár bevételt termelt a dráma.

Ez az eredmény pedig azért kiemelkedő, mert azt jelenti, hogy egy moziban átlagosan 158 ezer dollárt hagytak hétvégén az alkotást választó nézők, márpedig általában egy 7-10 ezres vászonátlag is nagyon jónak számít a filmek esetében - a hétvége legnézettebbje, a Vadregény, igaz 2440 moziban, 12 726 dolláros átlagot produkált. Az Amerikai mesterlövész iránti kiemelkedő érdeklődés természetesen a kihasználtságot nyilvántartó toplista élmezőnyébe röpítette a filmet, mely a Grand Budapest Hotel (203 ezer dollár) mögött és a The Master (147 ezer dollár) előtt minden idők második legjobb hagyományos, élőszereplős premierjét tudhatja ezentúl magáénak vászonátlag tekintetében.

(A "hagyományos" kitételre azért van szükség, mert a vászonátlagokkal kapcsolatos toplistán rengeteg Disney-animáció van, amiket a stúdió többszörös jegyárak mellett mutatott be 1-2 moziban, ajándékozással egybekötött vetítéseken, így érthető a magasabb mozinként bevételük.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!