Szekeres Viktor

A hobbit tovább királykodik

Amerikában és a világ legtöbb országában A hobbit 3 töltötte a mozis toplisták élén a karácsonyt.

Sem Amerikában, sem világszerte nem talál egyelőre legyőzőre A hobbit-sorozat harmadik része. S bár Amerikában ez a rész közel sem lesz olyan sikeres, mint az első, a nemzetközi bevételeknek köszönhetően már most látszik, hogy az egymilliárdos összbevétel meglesz a széria harmadik darabjának. Jelen állás szerint A hobbit: Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) Amerikában 168,5 millió dollár bevételt termelt, míg a világ többi részén 405 milliót, vagyis majdnem 574 milliós világbevételnél tart a film.

Amerikában hiába szerepet nagyszerűen a mozikban a december 25-én bemutatott Rendíthetetlen (Unbroken) és a Vadregény (Into The Woods), A hobbit 3-at egyik sem tudta legyőzni, hiszen Peter Jackson filmje az ünnepeknek köszönhetően csak 24,3%-os bevételcsökkenést szenvedett el és 41,4 milliós eredménnyel megszerezte a hétvégi toplista első helyét a 31-32 millió dolláros hétvégét produkáló premierfilmek előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tmk #5
    Ezen logika alapján minden filmnek pénzügyileg sikeresnek kellene lennie... függetlenül attól hogy jó vagy rossz film
  • Archenemy #4
    Attól, hogy valami pénzügyileg sikeres, még lehet, hogy nem tetszik sokaknak. A mozi ugye olyan, hogy előbb fizeted a pénzt, és azután nézed meg :)
  • kalapos01 #3
    Szerintem az egész neten nem találsz olyat, hogy bukta lenne A hobbit. Szóval szimplán csak hülyeséget írsz.
  • bunny #2
    Az egyik cikk a filmet meg se néző firkász irása ez meg pénzügyi adatokon alapuló tény. A kettőnek nem kell fednie egymást.
  • Sliderx #1
    Hogy micsi? Most akko' hogyan? Egyik cikkben bukta másikban kasszasiker.