Szekeres Viktor

Megérkezett az év két legjobban fogadott mozifilmje?

A napokban két, a végletekig dicsért filmet mutattak be Amerikában.

Több olyan filmet is bemutattak az idén, amiket túlnyomó részt pozitív kritikákkal halmoztak el, olyanok is akadtak, melyek mindössze 1-2 negatív véleményt kaptak az amerikai hivatásos kritikusoktól, azonban 100%-os tetszési indexet mindössze nagyon kevés volt képes produkálni. Természetesen voltak olyan apró filmek, amik esetében alig féltucat kritika született, s így képesek voltak makulátlan eredményt elérni, azonban még egy Sráckor (Boyhood) is kapott mínusz recenziót - 3-at, a döbbenetes mennyiségű, 210 pozitív előjelű mellett. (A másik éllovas egy tavalyi chilei film, a Gloria 109/1-es aránnyal.)


Eddig a Kaguyahime no monogatari (The Tale of the Princess Kaguya) című japán animáció büszkélkedhetett a legtöbb, foltmentes pozitív kritikával (57), de a héten elkezdtek befutni a Selma kritikái és a hír írásának pillanatában 64 pozitív vélemény mellett még egy elmarasztalót sem láthatunk, ami nagyszerű teljesítménynek számít, még akkor is, ha idővel jó eséllyel lesznek lehúzó vélemények is.


Érdekesség, hogy egy másik friss premier is remekül teljesít kritikák tekintetében Amerikában. A nálunk már bemutatott orosz Leviatánt (Leviathan) is nagyszerűen fogadták a kritikusok, az eddigi 40 hivatalos sajtóvélemény mindegyike pozitív.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!