Szekeres Viktor

A magyarok a divat helyett a Csillagok közöttre szavaztak

Itthon a Csillagok között le fogja nyomni Az éhezők viadala új epizódját.

Az elmúlt hetekben érdekes összecsapásnak lehettünk szemtanúi a magyar mozis bevételi adatokat böngészve. Itthon pár hét eltéréssel került mozikba a Csillagok között és Az éhezők viadala: A kiválasztott - I. rész, s mindkét film bevételei kellőképpen magasak voltak ahhoz, hogy lássuk, hogy az év végi toplista élmezőnyébe fognak kerülni. A nagy kérdés csak az volt, hogy a filozofikusnak (is) mondott scifi vagy a divatos ifjúsági regény adaptációja ér-e el nagyobb nézőszámot Magyarországon.

Nos, a csata eldőlni látszik, ugyanis már mindkét film kifele tart a top10-es listáról, s Christopher Nolan rendezése még mindig magabiztosan vezet. Hétvégén Az éhezők viadala 3-at 6 600-an, míg a Csillagok közöttöt 4 784-en nézték meg, mely eredmények a nyolcadik és kilencedik helyre voltak elegendőek. S mivel ezen a ponton már nem nagyon szokott változni a heti nézőszámok csökkenésének mértéke, így borítékolható, hogy a jelenleg 252 ezer nézőnél tartó scifi az év végi összesítésben megelőzi Katniss Everdeen jelenleg 230 ezer nézőnél tartó megpróbáltatásainak krónikáit.

A Csillagok között jelenleg az év negyedik legnézettebb filmje idehaza az Így neveld a sárkányodat 2, A galaxis őrzői és a Transformers 4 mögött, míg Az éhezők viadala 3 jövő héten a Rio 2-t megelőzve fel fog lépni az ötödik helyre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #10
    Azt is elmondja benne végre, hogy mi az istenért megoldás az, hogy egy természeti katasztrófa megoldása helyett, megy pár csákó az űrbe röpködni. Majd a zantigravitáció feltalálása hogyan mentette meg az emberiséget s kukoricavésztől!?

    Csak mert a filmből ez nekem nem jött át.
    XD
  • sgember #9
    A végé fele akár berakhattak volna egy Benny Hill show-t is. Teljesen hülyének nézik a nézőket.
  • tomboy013 #8
    Fogalmazzunk úgy, hogy neked nem tetszett. A Zs-s filmeket a Film+-on találod délelőtt és koradélután hétköznaponként.
  • vatanen #7
    Nekem mind1 hogy ki mit néz, csak nem értem. Ez az éhezők viadal tényleg akkora zs kategória mind megvalósításban mind történetben. Még régen a szív tévében nyomtak ilyen szinvonalú filmeket. És igen gondolkodom, talán ezért is tetszett az Csillagok között.
  • donatus13 #6
    Még mielőtt beleásod magad a fizika csodáiba és elmondod a filmről ,hogy bődületes fas**** először fáradj annyit ,hogy megnézed a science of interstellart, fent van a neten angolul, és kip thorne(mai kor egyik legnagyobb elméleti fizikusa) elmondja benne ,hogy mi miért van, és igen, van benne több sci fi rész is, de önmagában a film egy nagyon szép munka és igen jól megvalósított történet. Baromira nem B kategóriás film, csak ma már divat mindent fikázni, me nincs benne sárkány meg robot, és nincs teli dugással, akkor már B kategóriás fosadék, hát persze.
    Utoljára szerkesztette: donatus13, 2014.12.24. 18:47:21
  • tomboy013 #5
    Szerintem az a parasztság mikor valaki beskatujáz másokat egy tárgy vagy akár egy film miatt, véleményt máshogy is lehet írni(intelligens módon). De mindegy is....
    A nagy Sci-fi írók foroghatnak a sírjukban ugyanúgy más filmek miatt is, mert vannak bődületesebb baromságok is a Csillagok közöttől. De ettől függetlenül szórakoztató, más feladata nagyon nincs is egy filmnek. Ha tudományt akar az ember azt nem a moziban fogja megtalálni hanem tudományos könyvekben, dokumentumfilmekben. A B kategória meg nagyon nem itt kezdődik. Sem tartalom, sem látvány és bevétel szempontjából sem.
  • Griphons #4
    Ide mindenki a szubjektív véleményét írja le, nem objektív kritikát, ezért lehurrogni valakit parasztság. Megírod te is a véleményed, és passz.
    Emellett nekem is bejött az Éhezők Viadala (a harmadikait még nem láttam), de az Interstellar kifejezetten B kategóriás érthetetlen ál-tudományos f@#&ság volt. Soha nem adnék érte pénzt, és akkor sem nézném meg újra ha fizetnének. A nagy scifi írók forognak a sírjukban, hogy egyáltalán létrejött ilyen borzalom.
  • tomboy013 #3
    A Csillagok közöttel csak annyi baj volt, hogy indokolatlanul elnyújtották a mozis változatot. Tetszett a film, de volt egy 20 perc mikor másfelé jártak a gondolataim mert nem kötött le. Az Éhezők viadala nem volt számomra annyira érdekes, hogy fizessek érte, de ettől függetlenül tetszett az első 2 része.
    vatanen: Az, hogy ki mit néz moziba saját döntés. Biztos van az a film aminél más meg rád püffögne, gondolom neked sem esne jól ha lenéznének ilyen dolog miatt. Gondolkodj is mielőtt írni kezdesz.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2014.12.23. 23:25:49
  • Molnibalage #2
    Én az első részt láttam TV-ben. Akkora Zskat ***, hogy arra szavak nincsenek. Mondjuk az Insterstellar sem volt sokkal jobb. A Holnap Határán egy popcorn sci-fi és mégis nálam hülyére verte az...
  • vatanen #1
    Éhezők viadalát képes valaki megnézni, ráadásul moziba? Pff.