Szekeres Viktor

Csúnyán besült Ridley Scott 140 milliós szuperfilmje

Az Exodus csalódást keltő eredménnyel debütált Amerikában.

Amerikában ugyan az első helyen debütált hétvégén Ridley Scott 140 millió dollárba kerülő bibliai filmje, az Exodus: Istenek és királyok (Exodus: Gods and Kings), azonban a Fox stúdió valószínűleg nem túl elégedett 24,5 millió dolláros debütálással. Főleg, hogy a hasonló tematikájú, tavasszal bemutatott Noé (Noah) majdnem 44 millió dolláros nyitóhétvégét produkált. Más kérdés, hogy az ünnepeknek köszönhetően az Exodus, ha jól tartja magát, akár meg is közelítheti Amerikában a szabadesést produkáló Noé által elért 101 milliós összbevételt.

A kifejezetten gyenge kritikákat kapó Exodus valamivel több férfit érdekelt, mint nőt (54% kontra 46%, és cseppet sem meglepő módon inkább idősebbek nézték meg, mint fiatalok, bár a 25 éven aluli nézők 35%-os aránya még akár elfogadhatónak is nevezhető egy ilyen műfajú film esetében, főleg ha azt nézzük, hogy a Noé esetében ez a szám mindössze 26% volt. A gyártó számára üröm lehet az örömben, hogy az Exodus amerikai bevételeinek 44%-a 3D-s vetítésekből jött össze, vagyis a filmre átlag feletti arányban adtak el a drágább, speciális jegyekből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #12
    A csúnyán besült a kb 25 milkós nyitóhétvégétől szerintem marha messze van. Az árát simán vissza hozza, DVD-vel, TV jogokkal öt éven belül kb 300-at hozni fog azért a konyhára.

    Magmam részéről viszont nem hiszem hogy megnézem, egyrészt mert Ridlí mostanában elég mélyrepülésben teljesít, ráadásul a "szemét zsidók" ezt is direkt szétspoilerezték, és én olyan filmet nem nézek moziban, aminek ennyire tudom a végét!
    XD
  • Tikal #11
    Milyen könyveket? A Bibliára gondolsz? :D

    De mielőtt neki ugrasz válaszolni, ajánlom figyelmedbe a kacsintos smileyt a mondat végén....
  • RAZOR27 #10
    Természetesen behozza az árát, csak a név értékről beszéltem. Lásd pl. bármelyik májküll béj borzalmat, vagy ha már ridli szkott akkor Prométeusz. Meglebegtetik hogy hűha élien és máris kaszál fél milliárdot egy igénytelenül megírt filmmel, sehol egy izzadságfolt. Az ilyen filmeknek pedig hozni kell egy szintet vagy jönnek az ehhez hasonló című cikkek.

    Tikal: nem adaptációról beszélek hanem régi filmek feldolgozásáról, lásd #8
  • cateran #9
    Ize..mindenfele zsidozas, meg osszeeskuves-elmelet mellozesevel...ez Mozes es a zsidok vandorlasanak a tortenete, alsohangon is az alapmuveltseg resze...Vagy ha mashonnan nem is, de az Egyiptom hercegebol csak ismeros lehet az egesz (meg 1000 masik helyrol..)
  • kalapos01 #8
    Ezt adaptációnak nevezik. De az, hogy régen írták meg, még nem jelenti azt, hogy sokan ismerik. Vagy te komolyan ilyen könyveket olvasol? Meg egyébként is, ki az, aki a vége miatt néz egy filmet?
  • kalapos01 #7
    Ezt most pro vagy kontra mondod? Mert az ugye megvan, hogy ez a film termelni fog világszerte vagy 300 millió dollárt.
  • Tikal #6
    miért, ez nem feldolgozás? Már 2000 éve ismert sztori, vagy te izgulva várod majd a csattanót? ;)
  • RAZOR27 #5
    Na itt a válasz, hogy miért csinálnak állandóan feldolgozásokat meg spin-offokat régi filmeknek. Azért mert ha újat kell csinálni akkor a név nem adja el a szar filmet se.

    (Viszont nem mondom hogy az Exodus ténylegesen szar, mert még nem láttam.)