Szekeres Viktor

Tévésorozatot terveznek az Asimov-féle Alapítványból

Jonathan Nolan és az HBO együttműködésének gyümölcse egy Alapítvány-tévésorozat lehet.

Az elmúlt években többször is lehetett olvasni arról, hogy eljött az ideje egy Alapítvány-adaptációnak. Isaac Asimon nagyon híres és kultikus regényének megfilmesítéséről sokáig álmodni sem lehetett, de pár éve Roland Emmerich vezetésével elkezdtek dolgozni egy mozifilmes verzión, amivel azonban nem nagyon tudtak előre lépni. Ezúttal egy, az Alapítvány alapján készítendő tévésorozat ötlete merült fel, s úgy tűnik, hogy ez végre meg is valósulhat.

A The Wrap értesülései szerint az HBO és Jonathan Nolan dolgozik az Alapítvány-sorozaton, bár arról nem szól a hír, hogy ez milyen formában valósulhatna meg, hiszen a scifit ismerők tudják, hogy nem egyszerűen megfilmesíthető sztoriról van szó. Ha azonban van csatorna, amelyik létre tud hozni egy Asimovhoz hű sorozatot, az valószínűleg az HBO, mely korábban már a Rómával és a Trónok harcával is bizonyította, hogy otthona lehet a nagyszabású szériáknak. A Christopher Nolan-filmek állandó íróját pedig valószínűleg nem kell bemutatni, ráadásul a Mementótól a Csillagok közöttig rengeteg remek forgatókönyvet jegyző Jonathan Nolan már tévés veteránnak is tekinthető, hiszen A célszemély (Person of Interest) című sorozata immáron negyedik éve fut Amerikában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sárkánylovag #12
    Hű én olvastam az alapítványt.
    A 100. oldalig :) mentek fel valami liftel az égbe és csak mentek és mentek ...
    Olyan dög unalom volt hogy abbahagytam.
    De ettől függetlenül megnézném a róla készült sorozatot
    De nem hiszem hogy izgalmasabb lenne mint a 2001 űrodesszia.
    Vagyis az eladhatóságához vannak nagyon erős kételyeim.
    Ez valami olyan mint a Csehov 3 nővér hogy mindenki olvasta de azért moziba nem adnál ki érte egy ezrest hogy megnézd...
  • SirBubu #11
    "ettől függetlenül az alapítványon én is jókat tudok aludni. meg úgy az összes asimovon. "

    júdás!!! :DD

    ha az Én, a robotra gondolok, nem sok jóban reménykedem
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.11.19. 20:18:58
  • Wittgen #10
    Pont az ilyen sztorik termettek sorozat feldolgozásra. A mozifilmek mára úgyis a tömegigényt elégítik ki, legyen benne nő+kisebbségi+gyerek+kutya, legyenek poénok, de inkább drámázás, meg persze szerelmi háromszög, mindez faék sztorira és felszínes, egysíkú karakterekre építve, valamint jó adag CGI és akció betétekkel, lehetőleg azt is kamerarángatással megoldva, mert így nem tűnik fel a gagyi.

    Pont, hogy az utóbbi 10 évben minőségi sorozatok vannak, ahol lehet sztorit mesélni, pl Gengszterkorzó, Trónok harca, Banshee, stb., amik nem 1 epizód 1 sztori v. gyilkosság vonalon mozognak, hanem teljes évadot, esetleg több évadot felölelő sztorit adnak elő jó párbeszédekkel és megfelelően felépített karakterekkel nyakon öntve.
  • Luthero #9
    Szerintem is nagyon jó az alapanyag, talán úgy lehetne megvalósítani, hogy egy-egy könyv lenne egy-egy évad (5-6) rész. Így elég idő állna rendelkezésre a sztori kibontakozására. Esetleg a későbbi korábbi, későbbi, könyvekből is lehetne egy sorozat folyamot alkotni. (Kavics az égben, Második alapítvány...STB)
  • NEXUS6 #8
    Szerintem pont hogy jó alapanyag. Nem egy-az egyben kéne megvalósítani, de az eredeti trilógiánál azért kevesebb intrikusabb, átvágósabb sztori van. Ideális karakterekkel, H. Seldon, Riosé generális, az Öszvér, Vagy Hardin polgármester.

    A látványos hátteret meg az eltérő bolygók adhatnák. Bizony ebben van lehetőség.
  • Ender Wiggin #7
    a Magnum sok (99%) mai sorozatot ver még mindig.
    ettől függetlenül az alapítványon én is jókat tudok aludni. meg úgy az összes asimovon.
  • Yagami #6
    Nem beszélve a játékokról.
  • cateran #5
    Azert ne tulozzunk:D A kedvencem az Alapitvany es Fold, de az egesz konyvben nincs 5 perc akcio :D Egyszeruen nem ez a fo profilja az Alapitvany konyveknek. Meglepne ha nezoket kepernyo ele szegezo sorozatot tudnanak belole csinalni, ugy hogy az eredetihez is huek maradnak. Nem igazan jo filmanyag szvsz. Konyvben viszont....
  • asgh #4
    Így igaz. 10 évvel ezelőtt még a moziban kereste az ember a minőséget, a TV meg szellemi rágóguminak volt jó csak, mára a helyzet pont az ellenkezőjére változott.
    Jelenleg a mozifilmekben drámai a szellemi leépülés, egyik mélypontot érik el a másik után, míg a tv sorozatok (egy része) technikailag beérik, intellektuális szinten pedig már bőven túlszárnyalják a mozit.
  • tamolnar213 #3
    Szokásos blabla arról, hogy "bezzeg az én időmben". Érdekes módon a legsikeresebb, és a legjobbra értékelt MAI sorozatok nem éppen akciódúsak, cserébe sztori-, és párbeszédközpontúak. Bezzeg régen volt nekünk....Szuper csapat meg Magnum. A mai "követelmények" valahogy pont az ellenkezőjét sugalják, mint amit mondasz, kíváncsi vagyok hány sorozatot nézel.