Szekeres Viktor

Állat lett az Iron Sky 2 új előzetese

Adolf Hitler dinósereg élén. Iron Sky + Jurassic Park + Indiana Jones = Iron Sky 2.

2012-ben akár meglepőnek is mondható sikert adatott világszerte a német-finn koprodukcióban készült Iron Sky, s a siker folyamán készítendő folytatást 2016-ban láthatjuk a mozikban. Korábban a készítők már a nézőkhöz fordultak anyagi támogatásért, hogy elkészíthessék a film forgatókönyvét, illetve első előzetesét (ez elkészült, alant meg is tekinthető), most pedig magához a film leforgatásához keresnek támogatókat a netezők körében. A nemrég indult IndieGoGo-kampány végcélja 500 ezer dollár, s ennek nagyjából a hatoda már teljesült is.


A filmet, akárcsak az első részt, ismét a finn Timo Vuorensola fogja rendezni, a forgatókönyvet pedig Dalan Musson készíti, aki korábban a Ragnorokot, illetve a Blood Warst jegyezte. A 13 millió dolláros költségvetésből készülő film Vuorensola elmondása szerint a mai igényekhez alkalmazkodó (és a kalózkodást visszaszorító) forgalmazási stratégiában fog részesülni, ugyanis az Iron Sky 2-t egyszerre akarják bemutatni a legtöbb országban, majd viszonylag kis ablakot hagyva digitális formában és DVD-n, valamint Blu-rayen is kiadnák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • saxus #10
    Visszanézve akkortájt olyan 0,7 USD volt egy EUR. 8M USD az kb. 6,6M EUR + 1M, amit összekalapoztak. Plusz, mint mondtam, elég hamar jött a DVD/BR, amit a Boxofficemojo nem számolt. (Megjegyzem, Magyarország sincs fenn a listában, pedig itthon is bemutatták...)
  • Ender Wiggin #9
    ja, nem rossz a 8 millió dolláros bevétel, csak kár, hogy kb. 8 millió euróba került a film...(a fene tudja, mi került ennybe, mikor alig jobb minőség, mint a 70-es évek Pirx kapitánya)
  • saxus #8
    Ha azt nézed, hogy 1M EUR-t előre összekalapoztak és elég kevés helyen mutatták be, akkor egyáltalán nem rossz az a 8M USD. Plusz, ugye DVD, BR, stb.

    Itthon pl. jóval azután mutatta csak be a a Mimozink, miután már (nagyon) rég elérhető volt BR/DVD... Állítólag az RTL szerezte meg a jogokat, fogalmam sincs, hogy miért ültek ennyit a mozis bemutatón.
    Utoljára szerkesztette: saxus, 2014.11.11. 23:12:38
  • CairoJack #7
    Mondjuk emmá Iron Cave...
  • Serutekin #6
    Az előző film bevételit nézve, ez is csak egy kiválasztott népnek, akarom mondani csoportnak a szórakoztatására íródott.

    http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=ironsky.htm
  • Piszkos Fred #5
    Na itt van minden :D gyíkemberek, hollow earth theory, megvan a hivatalos konteó film :D
  • Montanosz #4
    már az első rész is 5 éveseknek írodott...
  • NEXUS6 #3
    Jaaa, sehr gut!
    :D
  • Peterson11 #2
    HAHAHA
    Jöhetnek a konteósok.... :)
  • tomboy013 #1
    Az kemény xD