Szekeres Viktor

Az Interstellar nem volt képes megszerezni az első helyet

Minden negyedik ember IMAX-formátumban nézte meg az Interstellart, de még így sem lett meg az 1. hely.

Amerikában 3 561 moziban került bemutatásra Christopher Nolan új filmje, a Csillagok között (Interstellar), és az előzetes adatok szerint a scifi 50 millió dollár bevételt hozott első hétvégéjén, amivel a bevétele a premier első két napján limitált vetítések során szerzett 2 millió dollárral valamivel 52 millió fölé került. Ezzel a film csak a második helyen debütált a Disney animációja, a Hős6os (Big Hero 6) mögött, ráadásul az esti, végleges eredmények idejére a bevétel jó eséllyel 50 millió alá fog csökkenni, hiszen általában PR-okokból szokták ilyenkor kicsit felülbecsülni azt.

Ezzel a Csillagok között az elmúlt évek látványscifijei közül valamivel a Prometheus alatt (51,1 millió dollár) nyitott, jócskán lemaradva a tavaly majdnem 56 millióval kezdő Gravitáció, s saját legutóbbi eredeti filmje, az Eredet (62,8 millió dollár) mögött. Annál nagyobb sikernek számít, hogy a film a rekordszámú IMAX-helyszínből minden idők legjobb novemberi kezdő IMAX-mozis bevételét produkálta, 13,4 millió dollárt. Ez a bevétel az összes, Amerikában befolyt dollárnak a 26%-a, tehát minden negyedik jegyvásárló gigavásznon nézte az emberiség nagy kalandját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #5
    "A Science-fiction mindig is a társadalmi problémák és élethelyzetek jövőbe helyezéséről szólt"

    Szerintem a letezo tarsadalmi problemak jovobe helyezese definicio santit, nem is lenne kulonosebben erdekes. A lenyeg a valosagban nem letezo dolgok hatasa a tarsadalomra, uj helyzetek, nem meglevok.

    Pl HG Wells-tol a lathatatlan ember. Nincs jovo, meg hokuszpokusz magyarazat sincs a lathatatlansagra, csak annak a boncolgatasa, mi lenne a hatasa egy lathatatlan embernek.


    Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2014.11.12. 13:45:57
  • KaOz #4
    Én tegnap néztem meg. Nekem nagyon tetszett és osztom a véleményed.
    A kommentedben minden benne van amire én is gondoltam...
    Akinek az érzelmi világa nem sekélyes ,annak tetszeni fog, az érzéketlenek pedig nem.
    Elsősorban szórakoztasson, ezért megyek moziba, ha pedig a fekete lyuk és még több fizika érdekel, megnézek egy pár dokumentumfilmet.
    A függetlenség napjával való összehasonlítás kicsit bugyuta, ki is röhögtem...
  • Soundmaker #3
    Azért tegyük hozzá, hogy ez a film nem hiába olyan amilyen. Pont ez benne a nagyszerű, hogy ez az igazi sci-fi nem az űrlényeket 3 órán át puffogtató agyatlan CGI dömping. Igen kicsit családi drámásra sikerült a sztori, de nem túlzóan. A Science-fiction mindig is a társadalmi problémák és élethelyzetek jövőbe helyezéséről szólt, nem pedig az űrwesternről. Mármint a kőkemény sci-fi. Mégis mitől nagyszerű a Csillagok Között? Mély és valós morális és érzelmi mondanivalója van, amit a relativitás elmélettel való szigorú találkozás hoz a felszínre, mindez megspékelve a valós fizikától nem túl elrugaszkodott ötletekkel, és látvánnyal... Ha mindenki sikoltozó űrlényeket meg Avatar-os képvilágot képzelt el az persze hogy csalódott picit. Én viszont örültem, hogy nem a vad képzelet szülte idegen bolygókat láttam, hanem valós fizikára épülő képzeletbeli világokat, mindez nyakon öntve valós emberi érzelmekkel, amelyeknek súlya van. Szerintem jó film volt, persze ez is egy szubjektív vélemény... Nem kell mindenkinek szeretnie...
    Utoljára szerkesztette: Soundmaker, 2014.11.10. 23:54:42
  • paj01 #2
    Én is többet vártam sci-fi téren. Ez inkább az emberi kapcsolatokról szól. Na meg 3 óra sok ebből. Inkább megnézem az armageddont meg a függetlenség napját aztán még jól is szórakozom. Pedig vannak benne jó ötletek, csak mintha nem sikerült volna kihozni a benne rejlő potenciált.
  • NEXUS6 #1
    Nagyon vártam, de xar lett!
    Szerintem.