Szekeres Viktor

Robert Downey Jr. lesz az Amerika kapitány 3 főszereplője

Amerika kapitány és Vasember ellenfelekké válhat az Amerika kapitány 3-ban.

Bár továbbra sincs szó Vasember 4-ről, úgy tűnik, hogy Robert Downey Jr. nem csak a Bosszúállók folytatásaiban bújik ismét Tony Stark bőrébe, hiszen a Variety értesülései szerint a színész lesz az Amerika kapitány 3 egyik főszereplője. A szerződést ugyan még nem írták alá, de a Marvel Studios mindenképpen szeretné tető alá hozni az üzletet, hiszen a terveik szerint Civil War című képregényes történetet akarják vászonra álmodni.

A nagy volumenű képregényes crossover esemény filmes verziója a tervek szerint 2016. május hatodikán kerülne bemutatásra, a rendezője Anthony és Joe Russo lenne, forgatókönyvét pedig Christopher Markus és Stephen McFeely írja. A történet érdekessége, hogy benne Vasember és Amerika kapitány ellenfelekké válnak. A képregényes Civil War fő témája a "mutánsok", vagyis a szuperképességekkel rendelkezők regisztrációja.

Erre azért kerül sor, mert egy szuperhős csapat felelőtlensége miatt meghal több száz ember, s a tömeg nyomásának engedve az amerikai kormány törvénybe iktatja, hogy minden szuperképességű egyénnek regisztrálnia kell a kormánynál, vagyis fel kell fednie kilétét, és nekik kell dolgoznia. A szuperhősök egy része ezzel egyetért, de más részük a rendeletet az egyéni szabadság korlátozásaként fogja fel, és fellázad ellene.

A film forgatása tavasszal kezdődik. Downey jövő nyáron a Bosszúállók: Ultron kora című produkcióban is Vasembert játssza. A Bosszúállókért 50 millió dollárt kapott, hollywoodi források szerint az Amerika Kapitány 3. részéért 40 millió dollárt kérhet, és ha a harmadik epizód nagyobb kasszasiker lesz, mint az Amerika Kapitány: A tél katonája, ami világszerte 714 millió dolláros bevételt ért el, akkor akár még többet tehet zsebre. A Marvel azt is bejelentette, hogy 2015-ben újra kiadja a polgárháborús Amerika Kapitány képregény-minisorozatot, hogy a film rajongói elolvashassák a sztorit, mielőtt mozikba kerülne film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rita79 #7
    Vasembernek nem lehet ellenfél egy amerika kapitány, egész más fajsúly a kettő. Kb. olyan hasonlat lehetne, mint egy Thor-Macskanő csata
  • BrockSamson #6
    Igazabol nem feltetlen rosszfiu attol, mert szembemegy Amerika kapitany dontesevel. Persze nala a cel szentesiti az eszkozt, de minket oldalnak megvannak a maga ervei.
  • Nebojsa1982 #5
    Csak nyugi. RD Jr.-ből nem fognak rosszfiút csinálni. Egyébként annyi történet van amit meg lehetne még filmesíteni, a Civil War szerintem nem kerül ezek közé.
  • uvbull #4
    Úgy tudom épp a múlt hónapban szerezte vissza a marvel a sony-tól :)
  • szomferi #3
    szerintem nem fogják tudni megcsinálni, Pókinak a filmes jogai a Sony-nál vannak...
  • rolinev92 #2
    1, a Polgárháború csak pletyka mert Downey Jr. nem csak cameo-szerepet kap a filmben, mint ahogy eddig szó volt róla...

    2, "Mutánsok" <- bár jah valamilyen szinten azok, de a Marvel Univerzumban ez a szó csak és kizárólag egy kisebbséget fed le...

    3, A 2015-ös Polgárháborúról szó szerint semmit sem lehet tudni... ugyanis a reprinteket vagy újrakiadásokat vagy új köteteket nem szokták így promózni... tehát képregény lesz és új képregény... de azon kívül, hogy Polgárháború a címe és 2015 semmi sem derült ki... és a Marvel folyamatban löki a promókat régi crossoverekre hajazó bejelentésekről... (amúgy jah a filmes pletyka is ebből ered...)
  • BrockSamson #1
    Kivancsi vagyok mikent tudjak majd feltolteni a filmes univerzumot szereplokkel, mert az eddigi filmek csak egy maroknyi szuperhossel operaltak, mig a kepregenyben igen-igen sokan vannak, es pont ez ad sulyt a Polgarhaborunak.