Szekeres Viktor

Újabb remek filmre mondtunk nemet a folytatások és adaptációk miatt

Adaptációk és folytatás érdekelték a hétvégén a hazai mozizókat, az év legeredetibb filmje viszont nem.

Az idei év egyik szenzációja (ismét) Richard Linklater filmje volt. A rendező ezúttal a Sráckorral (Boyhood) jelentkezett, melyet idén a Sundance filmfesztiválon mutattak be és különlegessége az volt, hogy a rendező 12 éven keresztül forgatta. Ennek azonban nem az volt az oka, hogy elfogyott Linklater pénze, hanem a történet ezt követelte meg. A Sráckor ugyanis egy kisfiú életéről szól, s a készítők úgy mutatták be a vele történteket, hogy 12 éven át minden évben 10-15 hasznos percet forgattak. A cél tehát az volt, hogy főhős (és a többi szereplő) természetes öregedését is dokumentálják.


Linklater ismertsége és a koncepció érdekessége ellenére a Sráckor éppen csak befért a hétvége tíz legnézettebb filmje közé. A UIP-Duna Film által forgalmazott alkotást csütörtöktől vasárnapig 15 vásznon 2 617-en nézték meg itthon, s 3,5 millió forintot hagytak ott a jegypénztárakban. Eredetiség ide vagy oda, nagy kereslet nem mutatkozott rá. Persze lehet, hogy hosszabb távon felfedezi a közönség a Sráckort. Amerikában például már jó pár hete megy a moziban a film és fokozatosan 22,5 milliós bevételig jutott el, de már Amerikán kívül is 14,5 milliónál tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Nem minden eredeti film jó ám. Ha meg jó is, nem biztos, hogy közönségfilm, mint ahogy az amerikai és azon kívüli adatok is mutatják.