Szekeres Viktor

Reboot helyett folytatás lehet az új Underworld

Az Underworld: Az ébredés egyik szereplője lesz az új Underworld főszereplője.

Pár hete került napvilágra az a hír, hogy Hollywood elkezdett dolgozni az Underworld-sorozat rebootján, de most a The Hollywood Reporter arról adott hírt, hogy a projekt inkább lesz folytatás, mint újraindítás (természetesen az, hogy remake, vagyis feldolgozás legyen, fel sem merült!), hiszen az egyik főszereplője az a Theo James lesz, aki a 2012-es Underworld: Az ébredésben a vámpír David karakterét alakította. James mellett még két női főszereplője lesz az új Underworldnek, melynek története tehát bele fog illeni a kontinuitásba. A tervek szerint a Cory Goodman szkriptje alapján tervezett filmet 2015 tavaszán kezdik el forgatni.

A Kate Beckinsale főszereplésével készült és Len Wiseman által rendezett "első széria" viszonylag sikeres volt. A 2003-as első film Amerikában 52, a világ többi részén pedig 44 millió dollár bevételt hozott, ami a 2006-os folytatásra, az Evolúcióra 62, illetve 49 millió dollárra kúszott föl. Más sorozatokkal ellentétben a bevételek robbanása azonban elmaradt, ugyanis a 2009-es harmadik részben, A vérfarkasok lázadásában már más volt a főszereplő, de a film így is korrektül teljesített a pénztáraknál, 46 milliós bevétellel zárt Amerikában és Amerikán kívül is. Sőt, a 2012-es Ébredés, melyre visszatért Kate Beckinsale, a széria legsikeresebb epizódjává vált, hiszen a 62 milliós amerikai bevételt 98 milliós nemzetközi egészítette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    A Pókembert is érdemes volt... nem lett szar, sőt nézhető, jobb is, mint a régi, de nem egy Amerika kapitány, Vasember szint. 10 év nem sok idő, és annyi Pókember-történet és ellenség van, hogy nem kéne mindig Zöld Manót elverni.
  • Wittgen #4
    Ide is bemásolom:
    Nem azért, de oltári nagy antiszínész a srác a Divergen és a nyomozós sorozata alapján. Annyira jelentéktelen voltá számomra az Underworldben, hogy rá nem is emlékszem

    Valamint szerintem nem reboot, ha ugyanabban a világban más szereplők sztoriját mesélik, hanem inkább spinoff. Itt rebootról beszélnek, tehát az ugyanaz a fő sztorivonal ugyanazokkal a karakterekkel, csak más színészek vannak benne. Pl Pókember, a fő szál ugyanaz, mint a 10 évvel ezelőttiben, de sikerült ugyanolyan szarnak megcsinálni.
  • wraithLord #3
    Lehet, hogy igazad van, de pillanatnyilag annyit látok ebből, hogy nagy nehezen (értem én ezalatt, hogy relatíve hosszú idő alatt) elvánszorgott idáig az Underword, aztán most ahelyett, hogy folytatnák, visszadobják a kezdőpontra. Nem igazán szeretem az ilyet.
  • zetortraktor #2
    Szerintem félreértesz valamit.

    Épp az a lényeg, hogy alig 10 éveset rebootolni érdemes. Ha valami régi, akkor azt feldolgozni van értelme. Nem ugyanazt néznéd a reboot esetében, hanem valami teljesen mást, ami ebben a világban, ilyen lényekkel játszódik. Hiába akarnak folytatni valamit, ha nem tudják ilyen-olyan okok miatt. Ekkor marad a reboot. Aki ismeri mondjuk a képregényes világot, az pontosan tudja, hogy mennyire gyakori ez. Amikor egy havi füzet eladott példányszáma kritikus szint alácsökken, akkor újraindítják a karakter történetét. Ez sokszor nem válik be és nincs pozitív hozadéka, de olykor bejön, és mindig el lehet odázni vele pár résszel a cancelt.
  • wraithLord #1
    A 3. részben más volt a főszereplő, mivel az egy előzményfilm volt, és akkor még Selene nem létezett. Persze, lehet, hogy azért alakult így, mert Beckinsale nem akart benne szerepelni, nem tudom, annyira nem ástam magam bele az egészbe.

    Amúgy szó volt róla, hogy reboot lenne? Már csak az hiányozna... A 4. rész viszonylag érdekesre sikeredett, alig vártam volna, hogy ne láthassam, hogy alakul a történet, hanem megint kezdhessem elölről nézni ugyanazt más szereplőkkel..
    Alig 10 éves filmet rebootolni... Lassan évente jönnek ki a rebootok rebootjai. Szerintem valami E.T. férkőzött be Hollywoodba, és így akar trollkodni...
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2014.09.14. 15:42:54