Szekeres Viktor

Az év nagy talánya az Így neveld a sárkányodat 2 leszereplése

Az idei év nagy sikerének ígérkezett az Így neveld a sárkányodat 2, azonban a film visszafogottan teljesít.

Itthon nagyon sikeres az Így neveld a sárkányodat 2, de meglepetésre sem Amerikában, sem a világ többi részén nem arat. Bár ez egyrészt nem meglepetés, hiszen itthon szinte mindegyik animációs folytatás remekül teljesít, másrészt Amerikában gyakran fordul elő, hogy a jól fogadott családi filmek második epizódjai gyengébben hoznak. A papírforma mindenesetre a szinte mindenhol remek kritikákat és nézői véleményeket kapó film iránti érdeklődés növekedését valószínűsítette előzetese, de ki tudja, talán a két epizód között eltelt négy év volt sok az ottani nézőknek.

Mindez számokban kifejezve annyit jelenti, hogy míg az Így neveld a sárkányodat Amerikában 218 millió dollárig jutott el bevétel tekintetében, addig a második rész még mindig csak 169 milliónál jár, pedig előzetesen sokan arra tippeltek, hogy 300 millió dollár könyékéig is eljuthat. Az Amerikán kívüli bevételek sem javultak eddig nagy mértékben, hiszen az első film 277 millió dollárja után a folytatás még mindig nem léte át a 300 milliót, mindössze 295-nél tart. Persze ezek az adatok még némiképp növekedni fognak a hónapban, de mivel már másfél hónapja került sor sok helyütt a premierre, ezért vélhetően nem számottevő mértékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #4
    Te is beültél, ez nem jó érv. Az ember nem tudja, hogy milyen, míg meg nem nézi.
  • Jrex #3
    Én is a sorozatot tartom a hibásnak.
  • mypetsblog #2
    Azt gondolom, h az első rész és a benne lévő rengeteg pozitív üzenet után, a második egy egészen más szerkezetet követ, rengeteg negativizmussal...
    Az első részt imádtuk, a második rész az egész család szerint szörnyű lett.
    Szóval egészen egyszerűen csak arról van szó h egy rossz filmre az emberek nem ülnek be a moziba :)
  • jamboox #1
    Ennek okát abban látom, hogy akárcsak a Kung-fu pandának, ennek is van sorozata és talán ennyi már sok a gyerekeknek is. A panda második része is gyengébben szerepelt és a harmadik még gyengébben fog. Ugyanez várható a Madagaszkár pingvinjeivel is. Korrekt siker lesz, 130-140 millió körül.