Szekeres Viktor

Megvan az első 300 ezer nézős idei film itthon

Az Így neveld a sárkányodat 300 ezer néző fölé ért és jó eséllyel az év legsikeresebb filmje lesz itthon.

Eddig tartott, míg idehaza átlépte egy idei mozis premier a 300 ezer nézős álomhatárt. A bravúr 2014-ben elsőként az Így neveld a sárkányodat 2-nek sikerült, mely a hétvégén a negyedik helyről a harmadik pozícióba lépett elő a magyar mozis bevételi toplistán. A film csütörtöktől vasárnapig 15,4 millió forint bevételt produkált, s ennek köszönhetően összbevétele már 404 millió forint, míg össznézőszáma 305 954 lett.

Az animáció teljesítménye igencsak elismerésre méltó, hiszen premierjének hetedik hetében is képes a dobogón szerepelni. Azonban ez természetesen nem meglepetés, hiszen a rajzolt filmek folytatásai itthon még akkor is jól szerepelnek, ha Amerikában csalódást okoz a teljesítményük - az Így neveld a sárkányodat ottani, visszafogott produkciója talán az év egyik legnagyobb meglepetése.

Az idei hazai nézettségi toplistán egyébként a második helyezett a Transformers: A kihalás kora 251 987 nézővel, míg a harmadik A csajok bosszúja nagyjából 210 ezer eladott jeggyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomazin #1
    szerintem ebben nincs semmi meglepő, a szuper első rész, a remek sorozat (dragons: riders of berk), a karácsonyi rövidfilm (gift of the nightfury) mind-mind szuperek. emellett szerintem a httyd2 is nagyon jó lett.