Szekeres Viktor

Nálunk is morzsolódnak le a nézők a Transformers-sorozatról

Az év legjobb kezdését produkálta az új Transformers itthon is, igaz 35 ezren lemondtak a sorozatról.

Nálunk is hasonló a helyzet a Transformers: A kihalás kora című akciófilmmel, mint Amerikában: a film összességében csalódást keltően nyitott, de még így is az év legjobb debütálását mondhatja magáénak. Itthon a Transformers 3-at az első hétvégén (szerdától vasárnapig) több, mint 112 ezren látták, míg a mostani negyedik részt csak 77 251-en. Mindez azt jelentette, hogy az 58 moziban vetített film nem csak a hétvégi toplista élén végzett 112,5 millió forintos bevétellel, hanem azt is, hogy a TF4 az év legjobb nyitányát tudhatja magáénak - eddig az Így neveld a sárkányodat 2 66 179 nézős kezdése volt a legerősebb.

A jókora nézővesztés egyébként azt is jelentheti, hogy ez a Transformers-epizód nem biztos, hogy eléri a harmadik rész által könnyedén meghódított 300 ezer nézős álomhatárt, mely évente általában csak 3-4 filmnek sikerül. Annyi azonban mindenképp Michael Bay filmje mellett szól, hogy az elkövetkező hetekben nem lesz olyan hazai mozis premier, mely komolyabb konkurenciát jelentene számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #4
    Ha meg még kötelező csökkenés sem lesz, akkor végképp nem kell aggódni. A 800 millió nem ciki, azért az 1 milliárdos táborba kerülést nem adják ingyen, pláne ilyen szar előzmények után. De még bármi lehet, Amerikán kívül is van élet.
    A harmadikra beültünk, tudtam, hogy szar lesz, de a 90-es évek eleje óta bírom a Transformerst, felülkerekedett rajtam, de a negyedikért már nem adnék pénzt.
  • kalapos01 #3
    Nem feltétlenül lesz kötelező csökkenés, hiszen most jön sok európai országba, de a 800 millió ciki kategória lenne a 1,1 milliárd után, ennyit még a TF4 sem képes szerintem zuhanni.
  • Zombee #2
    Két hét után 174 milliónál jár, azért az nem rossz. És ez csak Amerika. Az első héten bejött 134 millió Kínából is. A Boxofficemojo.com szerint 575 milliónál tart a film világszerte. És ez még csak a 2. hét. Még a kötelező heti csökkenéssel is simán elmegy 800-ig a film, talán tovább is.
  • Zombee #1
    Azért az amerikai 100 milliós nyitás aligha csalódást keltő... legfeljebb a folytatás lehet az.