Szekeres Viktor

Az új Transformers-film még a 300 milliós bevételt sem éri el

Az év legjobb nyitányát hozta az új Transformers Amerikában, de a film összteljesítménye ott így is csalódás.

Szinte csak negatív kritikák és az idei év legjobb nyitánya jellemezte a legújabb Transformers-epizódot, A kihalás korát. Erre Michael Bay csak annyit mondott, hogy negatív vélemények ide vagy oda, az emberek, még az utálkozók is, megnézik a filmjét. A kép persze akkor kerek, ha hozzátesszük, hogy bár a világ többi részén egyre népszerűbbek a Transformers-filmek, Amerikában egyre kevésbé érdekli a franchise a közönséget. S bizony hiába nyitott 100 millió dollárral a film hazájában, ez a premier hétvégére vonatkozó teljesítmény azt jelenti, hogy a negyedik rész lesz az első, mely nem éri el a 300 milliós bevételi határt, vagyis nem igaz a rendező állítása, egyre többen legyintenek unottan a Transformersre.

Persze a látványfilmek és folytatások bevételei egyre inkább Amerikán kívülre koncentrálódnak, ami már abból kiderül, hogy vasárnapig hatalmas összeget, 201 millió dollárt kaszált A kihalás kora nemzetközileg, pedig csak 37 piacon került bemutatásra - többek között a hazain is. (Sok nagy európai és latin-amerikai országban csak júliusban kerül sor a premierre.) A hatalmas Amerikán kívüli bevételből a legnagyobb részt, 90 millió dollárt Kína vállalt magára, ami azt jelenti, hogy a film ott sikeresebb lehet, mint Amerikában. Kína mellett az oroszok (21,7 millió dollár), a koreaiak (21,5 millió dollár) és az ausztrálok (10 millió dollár) tettek ki magukért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • scagnetti #6
    Akkor én vagyok az, akit nem vettek meg a negyedik résszel.
    1 rész nagyon tetszett, akkor még nagyon új volt.
    2 résznél azt hittem kimegyek a moziból, annyira felidegesített a két ripacskodó robot.
    3 részre csak azért ültem be, mert azt hittem még lehet belőle valami, de ott is nagyot csalódtam.
    4 rész, na ezt még otthon sem fogom megnézni, nem hogy moziban.
  • zetortraktor #5
    Észnél vagy? Melyik volt az utolsó felnőtteknek szóló blockbuster, ami háromszoros szorzóra volt képes? A Godzilla 93 millióval indult és még a 200 sem lett meg neki. Az előző Transformers 181 millióról ért el 350 millióig.

    Benne van a július negyedikei időszak, de így is nagyon durván tartania kéne magát a filmnek, hogy akár a 260 millió meglegyen.
  • Zombee #4
    100 milliós nyitóhétvégével elég bátor dolog azt mondani, hogy nem lesz meg a 300 millió. Hisz az SG cikkek azon feléből, amelyik nem cáfolja a másik fele állításait, tudjuk, hogy a közönség özönlik a látványfilmre és a jó marketingre.
  • DontKillMe #3
    Sőt. Szintén magyar híroldalakon van cikk, amiben az a hír, hogy MÁR 300 millió felett a bevétel. Fel lehet így is fogni, meg úgy is. Itt az SG-n is egyik cikk lehúzza, két nap múlva meg isteníti..mindezt úgy, hogy egy és ugyanaz a két cikk írója. :/.No comment.
  • grobs #2
    Hazájában valószínű nem éri el a 300 milliót. Persze ez is csak becslés.
  • Dewri #1
    Valami gond van a matekkal... Hazájában 100 millió, nemzetközileg 201 millió, az nálam 301 millió, a cikk szerint meg nem éri el a 300 milliót... Most akkor mi van??