Szekeres Viktor

Amerikai film döntött meg minden rekordot Japánban

Tovább büntet a Jégvarázs Japánban, már negyedik hónapja nincs legyőzője az animációnak.

Nemrég még arról írtunk, hogy a Jégvarázs csendben minden idők harmadik legsikeresebb filmjévé vált Japánban, miután 11 héten át vezette a jegyeladási listákat, most pedig arról számolhatunk be, hogy azóta eltelt további négy hét, de a Disney animációját továbbra sem taszította le semmi a trónról. Ez azt jelenti, hogy 15 hete, vagyis majdnem 4 hónapja az Andersen-adaptációra adják el a legtöbb jegyet Japánban.

Az elmúlt hetekben sem a hazai premierek, sem az új X-Men-film, sem pedig a Noé nem tudta a Jégvarázst letaszítani az élről, pedig a kezdeti 6-7 milliós bevételek után a film a 15. hétvégéjén már csak 3,8 millió dollárt hozott konyhára. A film ezzel összességében már 231 millió dolláros bevételnél jár, s ezzel meg is előzte a japán örökranglista élén 230 milliós bevétellel álló Chihiro Szellemországbant.

Érdekesség, hogy a 231 milliós Frozen mögött az idei japán mozis bevételi toplista második helyezettje a Thermae Romae II című hazai alkotás, mely 41,7 millió dolláros bevételig jutott el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!