Szekeres Viktor

Végre egy 100 milliós Tom Cruise-film?

A holnap határa a csalódást kelő amerikai debütálást követően kezd magára találni.

Világszerte viszonylag jól teljesít A holnap határa (Edge of Tomorrow) című Tom Cruise-alkotás, már a premier óta nagy érdeklődés volt a film iránt, azonban Amerikában kifejezetten csalódást keltett a scifi. Nem azért, mert nem tetszett volna az ottani közönségnek, egyszerűen csak úgy tűnt, hogy az előzetesek és a túlnyomórészt pozitív kritikák sem tudják meggyőzni a nézőket a jegyvásárlásról. Nos, úgy tűnik, hogy a lassú víz ezúttal partot mosott, ugyanis a film látogatottsága a vártnál jóval kisebb mértékben esett vissza.

Ez a számok nyelvére fordítva annyit jelent, hogy a 28,8 millió dollárral debütáló A holnap határa harmadik hétvégéjén 10,3 millió dollárral a hétvégi toplista hatodik helyét szerezte meg hazájában, s ezzel már 74,5 millió dollár összbevételnél tart. Ez mindenképpen figyelemreméltó teljesítmény, hiszen a filmmel egy időben debütáló Csillagainkban a hiba például 48 milliós start után már csak 8,6 milliós bevételt produkált hétvégén. Ráadásul Cruise tavalyi scifije, a Feledés, mely 37 milliós dolláros nyitóhétvégét tudhatott magáénak, harmadik hetében 5,6 millió dollárt termelt, s így járt akkor 75 milliós bevételnél.

Mindez azt is jelenti, hogy A holnap határának van esélye, hogy akár 100 milliós amerikai bevételt produkáljon (a Feledés végül 89 millióig jutott el), ami nagy szó lenne, hiszen Cruise a 2005-ös Világok harca óta nem volt képes erre a bravúrra, mindössze a Mission: Impossible folytatásaival.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Igen, mint a Hogyan rohanj a veszTEDbe. Bár csak ilyen egyszerűen gondolkodna mindenki, mint te. De nem.
  • Hirvaer #1
    beleszőttek volna 3 fingós, 5 hányos poént, meg 2 szőke nagymellű bikinis nőt, már 170-nél tartana amcsiban.