Szekeres Viktor

Elsötétíti magát a TV2 és az RTL Klub

Csütörtökön este egy rövid időre kikapcsolja magát a TV2 és az RTL Klub.

Ismét elővételre került a tavaly a választások előtti békesség miatt elodázott reklámadó törvénytervezetét, mely nagyjából a 2013-ban ismertetett feltételekkel kerülne a törvényhozás elé. Az adó a kommunikációs iparágat adóztatná meg komoly mértékben. A legnagyobb vesztes a magas bevételeinek köszönhetően a két országos kereskedelmi tévécsatorna lenne.

A Magyar Reklámszövetség közleményben számolt be arról, hogy az adó ellehetetlenítené a magyar médiavállalkozásokat, ráadásul azért sem éri meg, mert remélt költségvetési hatása eltörpül a káros gazdasági hatásai mellett. Ugyanezen okokból az RTL Klub és a TV2, valamint a hozzájuk tartozó kábeles csatornák tiltakozásul a reklámadó ellen csütörtökön 19:15-től negyedórán keresztül nem fognak műsort sugározni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Angelus1991ster #12
    De nem érdekük a nézettség. Maradj Talpon és a dél-koreai kosztümös sorozatok voltak azok amelyek dobtak a nézettségn. De utóbbit is nézhetetlen időpontba kellett tenni. Ha pedig tényleg a nézettséget is akarnak, akkor tessék nézőszögező műsorokat, sorozatokat lejátszani. Ilyen volt és lesz a Maradj Talpon, de az is csak időszakonként. Jó lenne ha japán sorozatokat is játszanák. Remélem a Játék Határok Nélkül jó lesz.

    Egy csöppet felháborító, hogy nem alapból ingyenes a Duna 2/World/Autonómia, M3. Vagy csak az 5-6-7 csatorna fér bele a mindenhol sugározhatóságba?
  • TBWarrior #11
    Adná az Isten, hogy olyan magas adót kelljen nekik fizetni, hogy az egész cégcsoportjukkal kivándorolnának az országból.
  • SirBubu #10
    na, ne vizionálj már zöldségeket, persze, majd betiltják a f0$búkot

    nincs nekünk akkora szerencsénk
  • Csaba161 #9
    Most ti ennyire hülyék vagytok????? Ide tényleg ennyire retardáltak jönnek kommentelni?????
    Ezek az adók KERESKEDELMI adók. Egyrészt a nézők nagy többség ezt nézi. mégha néhány fizetett fideszes trollnak nem is tetszik. Másrészt abbúl van pénzük ezeknek a KERESKEDELMI adóknak, hogy eladják a műsoridejüket reklámra, ha Orbán ezt a pénzt lenyúlja, akkor nem lesz bevételük, különösen. hogy az összes ilyen tv össz reklámbevétele kisebb, mint a köztévének juttatott állami támogatás, oszt ezeket mégse nézi a kutya sem. Talán inkább olyan műsorokat kellene a köztévében csinálni, amit néznek is az emberek, nem a kereskedelmi tv-ket tönkretenni. Érdekes, Angliában ez működik, igaz ott a BBC-nél valódi közszolgálat van...
  • Sotyka #8
    Elsőkézből vannak információim arról hogy mi megy a háttérben, és mennyit kaszálnak ezek a szennycsatornák. Hidd el annak a sok-sok milliónak lenne máshol is helye a magyar gazdaságban, és legalább egy picit mérséklődne a népbutítás ha ezek a csatornák végleg megszűnnének, szóval de értem, a nagy csatornák sírnak hogy nem akarnak nagyobb adót mert akkor 3 hónap lenne az új BMW-t összegyűjteni nem 2... És az meg nevetséges hogy azzal "fenyegetnek" hogy kikapcsolják az adókat. Szerintem sokkal rosszabb lenne ha azzal fenyegetnének, hogy ki se kapcsolják ha adótemelnek!
  • Willenbrock #7
    Végre lehúzhatják a rolót a szennymédiák ,épp itt volt már az ideje.
  • aru #6
    CSak ennyi időre? Az emberek 1 hónapot is kibirnának a 2 csatorna nélkül és a szenny saját gyártású sorozatok nélkül!
    Amúgy meg kíváncsian várom hogyan adóztatják meg a fb-ot. Szerintem nem az adókra megy ki a dolog hanem pont a szólásszabadság megszüntetésére. A fb nem fog fizetni, a kormány így tiltja országosan. Üdv a diktatúrában!
  • Camouflage #5
    "Kitantorgott" magyar vagyok. Hat, talan het eve nincs TV-m. Nemreg otthon voltam egy hetig edesanyamnal, es volt szerencsem kozelebbrol is szemugyre venni a televizios kinalatot. Kb 80 csatorna jott be, abbol az egyetlen hasznalhato, merem allitani szorakoztato csatorna a TvPaprika volt.

    Az embereknek szabad/ingyenes internetet kellene biztositani, es olyan gepet (tabletet/netbookot/valami lowend notebookot) amivel elerik azokat a hireket, musorokat, ami erdekli oket. Arrol nem is beszelve, hogy a kulfoldi media fel mer tenni olyan kerdeseket, es le mer hozni olyan cikkeket, amitol a magyar mediakok a gatyajukba szarnak (uj media torveny es tarsai, szabad velemeny kifejezesenek ellehetetlenitese etcetc)
  • AZUL #4
    még jó hogy a lényeget megértettétek a történetből, hogy mi miatt van...
  • jawarider2 #3
    Nem fogok érzeni ebből semmit mert évek óta nem nézek TV-t. A sz@r filmek nem érdekelnek, a jókat már láttam. Helyette kondizom, biciklizem, olvasok meg csajommal foglalkozom....