Szekeres Viktor

Az embereket folyamatosan érdeklik az új filmek

Rég produkáltak olyan jó szériát a hollywoodi filmek, mint idén.

Idén érdekes bravúrt produkáltak az amerikai premierfilmek, ugyanis mindegyik májusi hétvégén volt olyan újonnan bemutatott alkotás, mely legalább 49 millió dollár bevételt ért el első hétvégéjén. Az első májusi hétvégén A csodálatos pókember nyitott 91 millió dollárral, azt követően a Rossz szomszédság 49 millióval (érdekes módon utóbbi kezdése sokkal jobb teljesítménynek számít, mint előbbié), ezt követően jött Godzilla 93 millióval, majd pedig az X-Men: Az eljövendő múlt napjai 90 millió dollárral. A sort pedig a múlt pénteken mozikba küldött Demóna zárta, melyre három nap alatt 70 milliót fizetett ki az amerikai közönség.

Legutóbb 2008-ban jegyezhettünk fel efféle bravúrt, akkor nyitott utoljára egymás után legalább öt premierfilm 49 millió dollárral. Akkor olyan alkotásoknak sikerült remek eredménnyel debütálnia, mint a Narnia krónikái - Caspian herceg (55 millió dolláros nyitány), az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (100 millió), a Szex és New York (57 millió), a Kung Fu Panda (60 millió) és A hihetetlen Hulk (55 millió).

A nagy kérdés, hogy az Amerikában e hét péntektől látható új Tom Cruise-film, a holnap határa miképpen fog nyitni. A papírforma alapján a hétvégi teljesítménye nem fogja elérni a 49 millió dollárt, azonban a remek kritikák talán felkeltik a nézők érdeklődését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    de akkor miert nezel ilyeneket? ne erdekeljen mas mit nez, nezd a tobbi premiert.

    nem mellesleg a rossz szomszedsag nem latvany, az xmen meg tortenet. a demonat is inkabb adtak el az ujszeru sztorival.
  • StoneCold7 #2
    Ennyi szemét filmet egy cikkben. Jól tükrözi a helyzetet, hogy ilyenekre van igény. Hát hol van már a rohadt történet? Csak a kurva látvány, az az kell... pfej (tisztelet a kivételnek, ha egyáltalán van) Amúgy tényleg, miért csak állandóan a bevételek vannak? Én is pl. elmentem a moziba a Die Hard 5 re, pénzt adtam ki érte, még is egy kritikán aluli mocsok volt. A 300 folytatására is elmentem aztán egy full középszerű igazi B kategóriás film vóót... Lehet, hogy érdeklik az embereket a számok alapján, de a vélemények egy kicsit mást mutatnak azért.