Szekeres Viktor

Végre az egész világ felfedezi az X-Ment?

Amerikában eddig sem teljesített rosszul az X-Men, de a világ többi részén csak most figyeltek fel rá.

Nem elég, hogy remek kritikákat kap az X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past), de még sikeres is. Sőt, nagyon sikeres, hiszen míg az X-Men: Az elsők a franchise leggyengébben teljesítő tagja volt bevétel szempontjából, addig a mostani film a legerősebb lehet. A 118 országban és Amerikában bemutatott képregénymozi a tengerentúlon 171 millió dollárt termelt hétvégén, belföldön pedig további 111 milliót négy nap alatt.

Ez pedig azért nagy teljesítmény, mert egyrészt a már említett Az elsőknek majdnem összesen futotta ennyire, másrészt pedig, mert az X-Men-filmek nemzetközileg eddig nem voltak igazán népszerűek. Szemléltetésképp, az eredeti trilógia epizódjai 139, 193 és 225 millió dollár bevételt hoztak Amerikán kívül, Az elsők 207 milliót, míg a Farkas-filmek közül az első 193 milliót, a második rész, mely talán egy új folyamat kezdetét jelentette 282 milliót.

Az új X-Men-film a legnagyobb sikert Amerikán kívül egyébként (természetesen) Kínában aratta, ahol 37,7 millió dollár bevételt produkált hétvégén - mindez valószínűleg Bingbing Fan szerepeltetésének is köszönhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nkmedve #3
    "mindez valószínűleg Bingbing Fan szerepeltetésének is köszönhető."

    Nem vagyok kinai, de nekem is ő volt az egyik kedvencem a filmből, még úgy is hogy ha jól emlékszem 1-2 szónál többet nem mondott, csak portálokkal dobálózott. :)
  • Hedgehunter #2
    Azt gyakran elfelejtik hozzatenni... :) Jo film nagyon..
  • Zombee #1
    Azért az eddigi Amerikán kívüli bevételek sem voltak rosszak. A trilógia azokat 10 éve hozta össze.