Szekeres Viktor

Japánban zsinórban 11 hete a Jégvarázs a legnézettebb film

A Disney animációja döbbenetesen sikeres Japánban.

Nemrég beszámolhattunk arról, hogy a Jégvarázs (Frozen) nemsokára minden idők ötödik legsikeresebb filmje lehet. Nos, már elhagyható a feltételes mód, hiszen a Disney-animációs megelőzte a Vasember 3-at és már csak az Avatar, a Titanic, A bosszúállók és az utolsó Harry Potter-epizód van (és marad is) előtte az örökranglistán. Ez 1,22 milliárd dolláros bevétellel jár egyébként együtt, ami döbbenetes szám.

De ami még döbbenetesebb, hogy ez a teljesítmény annak köszönhető, hogy a film Japánban immáron 11 hete vezeti a hétvégi mozis bevételi toplistákat, 11 hete nem mutattak be az ázsiai országban olyan filmet, mely megelőzte volna a Jégvarázst, mely jó eséllyel minden idők legsikeresebb filmjévé válhat ott. Ráadásul ezt a teljesítményt úgy érte el az animáció, hogy a nyitóhétvégéjén 7,5 millió dollár bevételt hozott, és a május 15-16-i hétvégén 7,9 milliót - a bevételek inkább csak nőttek, csökkenni alig csökkentek.

S ha mindez nem lenne elég, akkor még egy lenyűgöző adat: a Jégvarázs 193 millió dolláros japán bevételével most már minden idők harmadik legsikeresebb filmje az országban, a napokban előzte meg a 186 milliós Avatart és a 190 milliós A Vándorló palotát. S ki tudja, lehet, hogy a 230 milliós bevételével a japán örökranglista élén álló Chihiro Szellemországban koronája is veszélyben lehet, ha a nézők lelkesedése nem fog apadni. (A 201 milliós bevétellel a második helyen lévő Titanicot már biztos, hogy megelőzi a film.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    "a film Japánban immáron 11 hete vezeti a hétvégi mozis bevételi toplistákat, 11 hete nem mutattak be az ázsiai országban olyan filmet, mely megelőzte volna a Jégvarázst"

    Elsőre is érthető, nem kell megcifrázva egy mondaton belül kétszer leírni, hogy szaporodjon a karakterszám.