Szekeres Viktor

Stephen King eddig nem megfilmesített könyvéből is film lesz

Elkészülhet Stephen King különleges könyvének, a Bilincsbennek a filmes adaptációja.

Nagyon kevés olyan Stephen King-könyv van, melyből nem készült még film. Ezek egyik a meglehetősen érdekes koncepcióval rendelkező Bilincsben (Gerald's Game), mely eredetileg 1992-ben jelent meg, s az adaptációra vonatkozó több terv ellenére sem került eddig feldolgozásra. A történet egy nőről szól, akinek a férfi szexuális játszadozás közben meghal, ami azért jelent számára gondot, mert így az ágyhoz bilincselve marad.

A Deadline értesülései szerint a nemrégiben bemutatott horrorfilm, az Oculus rendezője, Mike Flanagan készítheti el a Bilincsben mozifilmes adaptációját, ráadásul a filmes nem csak a kamerák mögött venne részt a produkcióban, hanem Jeff Howard segítségével a forgatókönyvet is írná. A forgatásra minden bizonnyal már idén sor kerülne, hiszen eredetileg Flanagan a Divert rendezte volna, melynek forgatáskezdését a Bilincsben miatt 2015-re halasztották.

Az érdeklődők kedvéért álljék itt a Bilincsben magyar kiadásának fülszövege: Stephen Kingnek, Amerika és a világ legnépszerűbb horrorszerzőjének morbid fantáziája kiapadhatatlan: ékes bizonyság erre a Bilincsben. Jessie-t férje, a jó nevű ügyvéd szexuális játszadozásával szörnyűséges élményben részesíti. A középkorú Gerald csak úgy képes fölcsigázni vágyát, ha feleségét bilinccsel kikötözi. Egyszer aztán Jessie megunja a dolgot, és a hasztalan kérlelés után hason meg ágyékon rúgja fölhevült urát - és Gerald végzetes szívrohamot kap... S itt kezdődik a mozgásképtelen Jessie háromnapos kálváriája az isten háta mögötti nyaralóban. Magányos, de nincs egyedül. Mindenféle belső hangok formájában föltámad a múlt egy sötét fejezete - szomjúságtól hibbant agyában egymást beszéli túl a régi barátnő, Jessie feleség-énje, és mind másra buzdítják; egy betévedt kóbor kutya marcangolni kezdi a hullát - Jessie-re is ez a sors vár, ha záros határidőn belül nem szabadítja ki magát. A legirtózatosabb vendége azonban egy kísérteties, alaktalan szörny, aki csont- és ékszerkollekcióját zörgeti...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #4
    Tényleg. A halottlátó nem volt rossz. A rossz helyre lennék kíváncsi. :)
  • Ender Wiggin #3
    szoktak. de mindig elbaltázzák azokat is. bár a végsőkig (a film magyar címe az intenzitás lett, az angol tükürfordításával, mely intensity) és legutóbb a halottlátó (odd thomas) jól sikerült. sőt, talán az ősellenség (phantoms) sem nézhetetlen, annak ellenére, hogy a könyvnek nyomába sem ér - főleg, mert kihagytak jókora részeket belőle.
  • god25 #2
    Ehelyett a majom helyett inkább a Dean R. Koontz könyveket filmesítenék meg.
  • Ender Wiggin #1
    az a regény nem véletlenül kerülte el a filmesítést. pont olyan, mint King fenti arckifejezése.