Szekeres Viktor

Enyhe korhatárra vágják meg a The Expendables 3-at

Nem lesz kőkemény a The Expendables 3, ugyanis Stallone a gyerekeket is el akarja érni vele.

A hír lényegében csak annyi, hogy a The Expendables - A feláldozhatók harmadik része az előző két epizóddal szemben egy enyhe, PG13-as korhatárt kapott, vagyis szülői kísérettel 13 éven aluliak is megtekinthetik. Stallone pár kollégája (Jason Statham, Antonio Banderas, Harrison Ford, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger) társaságában Cannes-ban jelent meg, hogy promotálja a filmjét, s itt próbálta azzal magyarázni a döntést, hogy a The Expendables 3-at minél több emberhez szeretnék eljuttatni, leginkább az új generációhoz. Egyébként a színész úgy véli, hogy a döntés külsőségekben nem fog sok különbséget jelenteni az eddigiekhez képest.

Persze mindenki tudja, hogy mindezt úgy kell fordítani, hogy a harmadik epizódra minél több bevételt szeretnének elérni a készítők, amivel az égvilágon nincs semmi probléma. Viszont a korhatár-váltás remekül rávilágít arra, hogy még a dúsgazdag hollywoodi stúdióknak sem minden, hogy egy film 250 vagy 280 millió dollár bevételt hoz, holott olykor hajlamosak vagyunk ezt hinni.

Az Amerikában augusztus 15-én bemutatásra kerülő film a tervek szerint utolsó része lesz a franchise-nak, melynek népszerűsége Amerikában csökkenőfélben van, míg Amerikán kívül növekszik. Belföldön ugyanis az első epizód jó fogadtatása ellenére a második részes bevételek csökkentek (103 millió dollárról 85 millióra), azonban nemzetközileg a The Expendables 2 jobban szerepelt, mint az eredeti film (a bevétel 171 millió dollárról 220 millióra nőtt).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #9
    Tavaly az 5. legsikeresebb stúdió volt, megelőzve a Foxot és a Paramountot, az év legsikeresebb filmjét produkálták Amerikában. Elég nagy, főleg, mióta bekebelezett pár kicsit.
  • Wittgen #8
    Nem hiszem, hogy több fiatal menne el rá, ha levinnék a koshatárt, egyszerűen nem a mai ifjúság példaképei Sly-ék, azok inkább az ilyen éhezők viadala stílusú filmekre buknak sok-sok tini sztárral megspékelve.
  • AZUL #7
    az oroszlános nem épp nagy pont erre céloztam... nehezen hiszem, hogy ők belevakkantanának ennyire, ugyanúgy urban legend, mint a második rész előtt, hogy marketingolják, folyamatosan beszéljenek róla...
  • zetortraktor #6
    Mindhárom részt a Lionsgate gyártja. Nem térdelésről van szó és az elsőt sem "kicsibe" csinálta.
  • Zombee #5
    "We want to reach as many people as possible. It’s very close to an R, believe me, it’s right there. But I think we owe it to the next generation. We thought we’d join that club for a while."

    Sokfelé írják.
  • AZUL #4
    azért valami hiteles forrást megolvasnék erre vonatkozólag. ugyanis ahogy én tudom már az első részért sem kapkodtak a nagyobb stúdiók, s Stallone maga vitte véghez kicsiben... és amilyen gőgős, nem hinném, hogy most letérdel a nagyoknak... emlékezzetek, már a második rész előtt is pedzegették, hogy megnyírbálják, meg minden, azt mi lett belőle? semmi... nem kell még vészmadárkodni, Viktorunk meg nem először írna maflaságokat, enyhe hatásvadász módon, a valóságtól csöppet elrugaszkodva...
  • bmw #3
    Ez most kezd nevetsegesse valni....
  • jawarider2 #2
    Kép nem az Exp2-ből van ? Remek.....
  • Dewri #1
    Remek. És mi lesz a jól megszokott filmvégi "mindenkit lemészárolós lövöldözős-késes" résszel? Elhangzik majd egy két enyje-bejnye és kikockáznak öt pofont?