Szekeres Viktor

Laza korhatárt kapott az új Godzilla

Nem lesz felháborítóan véres az új Godzilla, a film nem vérontással akar emlékezetes maradni.

Sokak meglepetésére eddig meglehetősen jók a közönség reakciói a Godzilla májusra tervezett rebootjával kapcsolatban. A nálunk május 15-én bemutatásra kerülő szörnyfilm előzetesei viszonylag jó fogadtatásra leltek a nézők köreiben, s úgy tűnik, hogy a Warner Bros. is minél szélesebb körben szeretné sikerre vinni filmjét, hiszen a fiatalabbak sem akarja kizárni a nézők köréből. Ennek megfelelően az amerikai korhatárokkal foglalkozó MPAA PG-13-as címként ragasztott a filmre, melyet elsősorban azzal magyaráztak, hogy a filmben meglehetősen sok pusztítás van (ez a környezetre értendő), viszont az ábrázolt erőszakos jelenetek zömei nem az emberekkel kapcsolatosak, hanem magával a lénnyel, így ezért azok kevés szigorú elbírálás alá esnek.

Hasonlóképpen PG-13-as, tehát az R-esnél eggyel enyhébb korhatárt kapott Tom Cruise időutazós scifije, A holnap határa (Edge of Tomorrow), mely esetében nem csak az intenzív erőszakos jeleneteket emelte ki az MPAA, hanem a nyelvezetet - a filmet ugyancsak az "menti meg" az R-es besorolástól, hogy az akciójelenetek egy részét "scifis akcióként" lehetett eladni. Persze nem mindegyik film úszta meg a magasabb korhatárt, például Alejandro González Inárritu új komédiája, a Birdman Zach Galifianakis, Michael Keaton, Edward Norton és Emma Stone főszereplésével R-et kapott, mint ahogy a magyar A nagy füzet is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #4
    A cikk szerint: " a filmet ugyancsak az "menti meg" az R-es besorolástól, hogy az akciójelenetek egy részét "scifis akcióként" lehetett eladni"

    Szóval, ha 1 spacemarine vibropengével felnyit egy csajt, majd a kiömlő beleit a szájába teszi, az mehet mert sf. Ha ugyanez egy átlag gettóban történik és egy átlag narkós csinálja machetevel, akkor 18+, mert erőszakos és valósághű.

    Amúgy meg sa1976-tal egyetértek. Nem az erotika és trágár beszéd a káros, hanem az erőszak elfogadtatása, esetleg az arra való buzdítás. Vagyis: ha a melletted levő öreget 1 piréz agyoncsapja és kirabolja, ne háborodj fel, de ha egy főiskolás csajnak merész a dekoltázsa, azt ítéld el.
  • jackoneill90 #2
    Nagyon érdekesek ezek a korhatárok . Tegnap belenéztem a sindler listájába és mit látok? 12-s karika.Fröcsög a vér, 2cm-ről fejbe lövik az embereket, kicsit sem erőszakos egy 16évét még be nem töltött gyereknek. minimum egy 16 ost tettem volna rá. van egy tippem miért csak 12 nagyon eltérnék a besorolástól.
  • RAZOR27 #1
    ...komolyan?