Szekeres Viktor

Feldolgozást kap Alfred Hitchcock klasszikusa

Újabb Hitchcock-klasszikus remake-je készül el Hollywoodban. Ezúttal a Madarakon a sor.

Hollywood ismét kinézte magának Alfred Hitchcock egyik klasszikusát feldolgozás céljából. A következő áldozat a The Hollywood Reporter értesülése szerint a Madarak (The Birds) lesz, melynek új verzióját a Universal Pictures megbízásából a holland Diederik Van Rooijen fogja rendezni, produkciós partnerként pedig két elismert iroda, a Platinum Dunes és a Mandalay Pictures vesz részt a munkálatokban. A forgatókönyvet Jonathan Herman írta.


Van Rooijen, bár hazájában elég ismertnek számít, Amerikában még nem tette le névjegyét, leginkább azt a Penoza című tévésorozatot köthetjük a nevéhez, melynek feldolgozása, a Vörös özvegy (Red Widow) tavaly készült el Hollywoodban. Az eredeti tervek szerint az új Madarak főszereplője Naomi Watts lett volna, de ő már nincs benne a produkcióban, jelenleg más irányú elfoglaltságai vannak.

A remake ötletéről még annyit, hogy hiába számít a Madarak Hitchcock egyik legismertebb filmjének, a fenti előzetesből is látszik, hogy igencsak megérett egy felújításra, hiszen az 1963-as verzió már igencsak avíttasnak tűnik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    Az a baj a mai horrorral, hogy nem mernek/akarnak pénzt fektetni bele, igazi színészekkel dolgozni. Lehetünk büszkék rá, hogy a Paranormal Activity milyen sikeres lett pár millióból, de egyrészt az szar, másrészt filléres CGI-vel nem lehet élvezhető filmet csinálni. Legyen inkább báb, makett, régi technika, hangulatosabb, és azzal is mindent meg lehet csinálni.
  • Ender Wiggin #4
    és hol van a jól csengő név? egy ilyen törrténetnek a mai horroráradatban semmi ereje nincs. ahhoz, hogy jó film legyen, kellett a jó rendező és az a korszak, amikor efféle filmek még hatással voltak a nézőkre. a remake-elők mindig azt hiszik, hogy jobban tudják, pedig 100%-ban sokkal rosszabul...
  • tomboy013 #3
    Az agyalágyultak Hollywoodban le se szarják, hogy vissza tudják-e adni az eredeti film hangulatát vagy sem, a lényeg, hogy egy jól csengő névből ismét pénzt csináljanak és ha szerencsénk van akkor még jó is lehet. Nem kell ezért haragudni rájuk ez egy ilyen világ. Én biztosan megnézem valamilyen formában és majd utána alkotok véleményt.
  • Ender Wiggin #2
    ezt akartam mondani. az agyalágyultak hollywoodban azt hiszik, hogy egy mai rendező meg mai színészek a mai technológiával vissza tudják adni hitchcock világát. bár lehet, hogy szarnak rá, a lényeg, hogy egy mai idióta nézőnek elég, ha van CGI meg faszbender.
    gondolom egyszer majd lesz chaplin reboot is dialógokkal 3D-ben.
    egyébként viktor, sajnos nem 1963-ban volt utoljára Madarak film. használd a netet, nem bánod meg.
  • Zombee #1
    Nem a trükkök tesznek jóvá egy Hitchcock filmet, hanem Hitchcock. Hiába 50 éves film, és technikailag elavult, egy jó film nem lesz soha érett a felújításra.