Szekeres Viktor

Magyar az év magasan legjobb mozis plakátja

Fura módon a legjobb plakát annyira nem is filmes, de legalább mozis plakát adta az ihletet.

"Mi is élvezzük a filmeket!" - ez áll azon a plakáton, melyet a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Film- és Tévékritikusi Szakosztálya készíttetett és adott ki a kritikusok hitvallását hirdetendő, no meg talán némiképpen Lars Von Trier legújabb filmjét reklámozandó is. A dán rendező Nimfomániásának második része ugyanis csütörtökön kerül bemutatásra itthon (nálunk, a románokkal ellentétben nem tiltották be), s mint az ismert, a filmhez a lentihez hasonló, élveteg pillanatokat megörökítő plakátok készültek a főszereplőkkel.

Ezeket a plakátokat gondolták tovább a dán, majd a lengyel filmkritikusok, akik maguk is modellt álltak, miközben szexszel kapcsolatos tevékenységet imitáltak. "Nem az egyértelmű inspirációként szolgáló film mellett akarunk kampányolni, csak megmutatni, hogy a filmkritika és a kritikusok értékítélete mindenek előtt a műélvezetből származik. Szeretjük egymást és a munkánkat, de legfőképpen: élvezzük a filmeket!" - áll a MÚOSZ-tag kritikusok közleményében, akiket a képek alatt lévő nevek és a hozzájuk tartozó média alapján be lehet azonosítani.

Klikk ide!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Okisz #5
    kalapos01 +1
    végre valaki leírta az agyhalottaknak...
  • god25 #4
    Nekem hánynom kell ettől a plakáttól. Urgh...
  • kalapos01 #3
    Ember, értelmezd a címeket. Nem igaz, hogy most kezdtél netezni...

    Egyrészt, amikor olvasod az indexen, hogy "ilyen nagy gólt még nem láttál", az nem azt jelenti, hogy nem láttál még olyan nagy gólt, csak azt, hogy "ez egy nagy gól, érdemes lenne megnézni.". Ha a 444-en azt írják, hogy "a világ legcukibb kutyája", akkor nem a világ legcukibb kutyáját kapod, hanem csak egy cuki kutyát. De nem írhatják, hogy "itt egy újabb cuki kutya".

    Másrészt, nem az van odaírva, hogy asgh szerint a legjobb plakát. Valaki ezt jónak tartja, de te lehet, hogy nem fogod. Szerinted lehet, hogy nem lesz nagy a gól, vagy cuki a kutya. Nehogymár gyorstalpalni kelljen...
  • asgh #2
    Miért is ez a magasan legjobb plakát?
    Mert a MÚOSZ kiadta határozatban, hogy ezt kell mondani?
  • Dynamic #1
    És ha elkészítem ugyanezt a plakátot, de kiválasztok egy eggyel jobb betűtípust, akkor elmondhatom, hogy az én plakátom a legszebb?