Szekeres Viktor

Újabb drága animációs film bukott meg

Hiába akarták gyerekeknek szóló Avatarként eladni a filmet, Amerikában nem dőlt be a reklámoknak.

A hazai érdeklődés szintjéről ugyan még nem lehet tudni, hiszen csak csütörtökön volt meg a premiert, de Amerikában totális közöny kísérte a Fox stúdió új animációs filmjének, a Dinoszauruszok, a Föld urainak (Walking with Dinosaurs) a bemutatóját. A 80 milliós költségvetés és a marketingre költött legalább 50 millió dollár egyhamar nem fog megtérülni, ugyanis az odakint több, mint 3200 moziban bemutatott alkotásra hétvégén mindössze 7,3 millió dollár értékben váltottak jegyet Amerikában.


Ez a teljesítmény pedig mindössze a hetedik helyre volt elegendő az amerikai hétvégi mozis bevételi toplistán. Pedig előzetesen akár még biztatónak is tűnhetett volna a produkció, hiszen az egyik rendezőjének, Barry Cooknak az előző munkája a zseniális Karácsony Artúr volt, társa, Neil Nightingale pedig ismert dokumentumfilmesként érkezett a produkcióba. Úgy tűnik, az egyik előzetesben sulykolt "Avatar gyerekeknek" reklámduma teljesen hatástalan maradt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    a dino nagyon nem errol szol, nem sok hasonlosag van a ketto kozott. legalabb 5 ismert mesere hajaz, de hogy eppen a dinora...?
  • narumon #3
    Én meg szívesen megnézném de a gyereket nem erre vinném el elsősorban....
  • Bari06 #2
    A trailer alapján ez egy Dínó remake és köszönöm szépen ebből nem kérek.
  • endrev #1
    Hát valóban teljesen hidegen hagyott az előzetes a fenenagy drámaisága ellenére (vagy épp amiatt). Ma már az, hogy CGI-dinoszauruszok, nem újdonság. A drámája viszont nagyon erőltetett.