Szekeres Viktor

Itthon is nagy siker a Disney nagyágyúja

Hétvégén a hazai mozikban nem volt ellenfele a Disney új animációs filmjének, mely a sok idei csalódás után végre megmutatta, hogy nem a hazai közönség unt rá a nem kicsit túlreprezentált műfajra.

Akár meglepetésnek is mondhatnánk azt, hogy a Jégvarázs ilyen erős nyitányt produkált idehaza, hiszen idén elég sok animáció nyitott itthon közepes vagy még rosszabb teljesítménnyel. Ráadásul a feldolgozott Andersen-történet sem mondható annyira széles körben ismertnek, mint a legklasszikusabb mesék, és mégis úgy tűnik, hogy az előzeteseknek és a kampánynak sikerült nagyon jól eladniuk a valóban tündéri filmet, mely a sok éneklés ellenére is nagyon élvezetes lett.


Hiába mutatták be itthon több moziban a Coming Outot, a Jégvarázs magabiztosan szerezte meg az első helyet a hétvégi hazai mozis toplistán. Az animáció 49 vásznon 56 136 fizető nézőt produkált, mely 76,3 millió forint bevételt jelentett a moziknak és a film forgalmazójának. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy mostanában szűkölködnénk animációs mozikban és családi filmekben, hiszen majd minden hétre jut egy vagy kettő, azonban most a Disney igazolta a papírformát, és a Jégvarázs Amerika után itthon is nagy sikert aratott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!