Szekeres Viktor

Egyszerre jelent rekordot és csalódást az új magyar közönségfilm nyitánya

Évek óta nem néztek magyar filmet annyian a bemutató hétvégéjén, mint múlt héten a Coming outot, azonban hiába a rekord, ha összességében még így is meglehetősen közepes a nyitány nézőszáma és bevétele.

Itthon csütörtökön mutatták be a mozik a Coming out című magyar romantikus komédiát, mely film teljesítményét akár sikernek, de akár csalódásnak is be lehet állítani. Először a puszta számok: a majdnem rekordnak számító, 56 moziban játszott filmet a nyitó hétvégéjén 22 661-en nézték meg, s ez 30,4 millió forintos bevételt jelentett.

Ez a kezdés egyrészt nagyszerű, hiszen az utolsó Üvegtigris óta nem érdekelt ennyi embert egy magyar film a premier hétvégéjén. Másrészt viszont a többi filmhez viszonyítva a nyitány csak közepes, ráadásul ha azt vesszük, hogy milyen sok moziban volt látható, kifejezetten gyengének mondható. Lebontva ugyanis azt állapíthatjuk meg, hogy a hétvégén egy moziban átlagosan 400-an nézték meg a filmet, vagyis napi 100, előadásonként pedig nagyjából 20 jegyvásárlót könyvelhettek el a multiplexek a Coming out vetítései során. Természetesen ezek átlagos adatok.

A film tehát indulhatott volna jobban is, de a nyitány mindenképpen biztató. A végső sikert pedig a következő két-három hét teljesítménye fogja eldönteni, az, hogy mennyire képes megtartani a nézőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Hol marad a rekord? Minden számnál volt már nagyobb.