Szekeres Viktor

Dupla ünnepi bevételi rekord a mozikban

Amerika teljesen bezsongott a Hálaadás-hétvégi mozifilmes kínálatnak köszönhetően. Illetve lehet, hogy nem a tejes kínálat hozta meg a költekező kedvet, hanem két film, egy újonc és az év egyik legnagyobb sikere.

Két film egyszerre döntötte meg Amerikában az eddig fennálló, Hálaadás időszakára vonatkozó bevételi rekordot. A novemberi rekordnyitányt produkáló Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire) 53%-os bevételcsökkenést produkálva második hétvégéjén, péntektől vasárnapig 74,5 milliós bevételt termelt, míg az 5 napos hétvégén több, mint 110 millió dollár folyt be az amerikai mozik jegypénztáraiba. Ezzel a tinilányok nagy kedvenc megtartotta az első helyét a hétvégi bevételi toplistán, s összességében már 296,5 millió dollárnál tart hazájában.

Más héten a Disney fantasztikusan jó animációs filmje, a Jégvarázs (Frozen) talán megszerezte volna az első helyet, azonban Az éhezők viadalának második része árnyékában erre nem volt esélye. De ettől független ez a film is jobban teljesített, mint a Hálaadási rekord előző birtokosa. Péntektől vasárnapi 66,7 millió dollár, míg szerdától számítva 93 milliós bevételt jegyezhettek fel a box office-statisztikákkal foglalkozók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!