Szekeres Viktor

Az éhezők viadala 2 lehet az idei év legsikeresebb filmje Amerikában

Tovább szárnyal Az éhezők viadala: Futótűz, és a Hálaadásnapi bevételeknek köszönhetően már szinte teljes bizonyossággal ki lehet jelenteni, hogy Amerikában meglesz a legalább 400 millió dolláros bevétel.

A remekül fogadott Az éhezők viadala tavaly Amerikában 408 millió dolláros bevételt hozott, és a múlt héten bemutatott második résznek teljesen véletlenül éppen 409 milliót kéne produkálnia, hogy az év legnézettebb filmje legyen az országban, hiszen a Vasember 3 (3D-s felárral) pontosan eddig jutott el tavasszal, illetve nyáron. És bizony jelen állás szerint erre meg is van minden esély, hiszen Az éhezők viadala: Futótűz 8 nap alatt elérte a 250 milliós bevételt, s ennél jobb teljesítményre a filmtörténelemben eddig csak A bosszúállóknak futotta, Joss Whedon filmjének 6 nap is elég volt ehhez. (A Futótűz egyébként a Sötét lovaggal erősíti a "nyolcasok" mezőnyét.)

Hogy nemzetközileg miképpen fog szerepelni a Futótűz, azt még mindig nagyon nehéz megjósolni. Az persze már most biztosra vehető, hogy az első epizódnál sokkal jobban teljesít, hiszen míg az 283 milliós Amerikán kívüli bevételt produkált teljes futása alatt, addig a folytatás pár nap alatt 229 millióig jutott el. Talán hétvégén, amikor kiderül, hogy egyes országokban mekkora csökkenést produkált a premiert követően, okosabbak leszünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!