Szekeres Viktor

Az éhezők viadala 2 itthon is hatalmas siker

Az éhezők viadala: Futótűz itthon is az Alkonyat-sorozat méltó követőjének bizonyult, a tinik ugyanis az első rész óta eltelt másfél évben felfedezték maguknak a történetét és hétvégén ellepték a hazai mozikat.

Az már tavaly egyértelművé vált, hogy Amerikában az év egyik legsikeresebb filmje lesz Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire), mint ahogy azt sem vitatja senki, hogy jövőre a harmadik rész lesz ott az év végi toplista dobogóján bevétel tekintetében. A nagy kérdés az volt, hogy az amerikai sikert milyen nemzetközi szereplés fogja kísérni, illetve, hogy a regényadaptáció hogyan fog szerepelni a magyar multiplexekben.

Nos, hétvégén kiderült, hogy elég jól - szinte pontosan ugyanúgy, mint a Thor 2 múlt héten. Míg az első részt a nyitóhétvégén mindössze 21 ezren látták itthon, addig a folytatást 69 482-en - ebből a két adatból nagyszerűen leolvasható az, hogy mennyire tetszett a közönségnek az első epizód. Valamint az is, hogy mennyire nem olvasnak, illetve mennyire csak a reklámok vagy vonatkozó termékek hatására fognak olvasásba a magyar fiatalok. Ugyanis nálunk 2009 óta kapható könyv formájában Az éhezők viadala, azonban, mint az Alkonyat esetében is, csak az első rész bemutatását követően fedezték fel a tinik a franchise-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!